Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snakker om Osama

Osama bin Ladens tidligere svigerinne, Carmen bin Laden, forteller at Osama ikke ville se på henne første gang de møttes fordi hun ikke brukte slør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveitsisk-fødte Carmen bin Laden snakker om sin beryktede svigerbror til den amerikanske tv-kanalen ABC Television Network.

Første gangen de møttes, vendte han henne ryggen:

- Noen banket på døren min. Jeg åpnet døren, og der sto den mannen. Jeg fikk et glimt av ham, men han snudde ryggen til meg fordi jeg ikke bar slør og han ville ikke se meg, forteller hun til ABC.

Carmen var gift med Yeslam bin Laden, en av Osamas 23 brødre. Det første møtet mellom dem skjedde i 70-årene, lenge før Osama bin Laden dro til Afghanistan for å hjelpe mujahedin i krigen mot Sovjet. Osama var den eneste av brødrene som ikke ville snakke med henne.

Ekteskapet med Yeslam tok slutt på midten av 80-tallet. De to har tre barn sammen. Carmen har ikke hatt kontakt med svigerfamilien de siden 1990.

Hun heter fremdeles bin Laden, men sier at navnet har blitt en fryktelig byrde. Til ABC beskriver hun seg selv og barna som vanlige mennesker fanget i en helt uvanlig situasjon.

Tror på beskyldningene

Det tok en stund før hun klarte å tenke over beskyldningene som ble rettet mot barnas onkel:

- Det er en så stor ting at du ikke tror at noen kan gjøre slikt. Så innså jeg at «ja, det er mulig», sier hun.

Hun avviser at Osama ble behandlet som en outsider i familien, slik mange hevder:

- Han var en av brødrene. De ble ikke oppdratt forskjellig, sier hun.

VONDT: Carmen bin Laden har valgt å snakke om hvordan livet er i familien til verdens mest ettersøkte og fryktede mann.
AVVISTE SVIGERSØSTER: Osama bin Laden snudde ryggen til sin brors kone fordi hun ikke går med slør. Nå får han sin støtte hos Taliban, som av muslimske kvinner regnes som svært undertrykkende.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!