- Snakker som en Høyre-mann

- Selv når statsminister Kjell Magne Bondevik kommer inn på regjeringens distriktspolitikk, bruker Bondevik Høyre-ord som «personlig initiativ» og «skaperkraft». Det er høyst interessant å se hvordan Bondevik har endret sin politiske retorikk de siste to månedene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sier kommunikasjonseksperten og samfunnsdebattanten Hans Geelmuyden i selskapet Geelmuyden.Kiese etter at han i går kveld så Kjell Magne Bondeviks nyttårstale.

KrF-snakk

- I forbindelse med regjeringsutnevnelsen i oktober uttalte Bondevik at Høyre ville sette sitt preg på den nye samarbeidsregjeringen. Nyttårstalen viser at dette har skjedd, sier Geelmuyden.

SV-leder Kristin Halvorsen mener Kjell Magne Bondevik i sin nyttårstale like mye snakket til opprørske KrF-medlemmer rundt om i landet som til Norges befolkning.

- Han tok til motmæle mot kritikken som er kommet fra KrF-hold mot denne regjeringens distriktspolitikk, blant annet. Men han hadde ikke mye å komme med her heller, sier Halvorsen til Dagbladet.

Hun fant heller ikke mye i statsministerens gjennomgang av den spente situasjonen i Midtøsten og Afghanistan.

Men Kristin Halvorsen skryter av Kjell Magne Bondeviks klare miljøprofil.

I talen slo Bon devik fast at regjeringen innen Nordsjøkonferansen i Bergen i mars skal ha gjennomført en bred gjennomgang av tilstanden i det norske havmiljø. Dette er et internasjonalt pionerprosjekt.

- Dette skal Bondevik ha ros for, sier Halvorsen.

Bedre tale

Hans Geelmuyden er ikke i tvil om at kongens tale nyttårsaftenbåde var bedre, varmere og sterkere enn Bondeviks tale.

- Det virket som om kong Harald var mer preget av alt som skjedde i året som er gått. Men noe som er enda mer interessant, er at kong Harald uttalte seg nærmest som en sosialdemokrat, mens Bondevik tok Høyre-mannens ståsted, sier Geelmuyden.

<B>BORGERLIG:</B> Statsminister Kjell Magne bondeviks nyttårstale hadde en klar borgerlig profil. I dag framstår han nærmest som en Høyre-mann, sier kommunikasjonsekspert Hans Geelmuyden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer