Tucker Carlson:

Snakker ut: - Gjorde meg rasende

Tucker Carlson snakker for første gang etter intervjuet med Vladimir Putin i forrige uke.

Den russiske presidenten Vladimir Putin har blitt intervjuet av den kontroversielle amerikanske programlederen Tucker Carlson i det som er det første intervjuet med en vestlig journalist siden invasjonen av Ukraina. Dette er de første reaksjonene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tucker Carlson snakker mandag for første gang etter det mye omtalte intervjuet han gjorde med Russlands president Vladimir Putin i Moskva forrige uke.

Han ble den første vestlige journalisten som fikk intervjue den kontroversielle presidenten siden krigens utbrudd. Likevel har han blitt anklaget for å «være en nyttig idiot» som har hjulpet med å spre Putins løgner.

I en samtale under «World Government Summit», som arrangeres i Dubai denne uka, snakker Carlson for første gang etter intervjuet.

Han hevder han har prøvd å intervjue Putin i tre år.

- Jeg har prøvd i tre år. Amerikanske myndigheter har hindret meg fra å gjøre det ved å spionere på tekstmeldingene mine og lekke dem til New York Times. De skremte Russland til å avlyse intervjuet, hevder Carlson.

- Det gjorde meg rasende, fordi jeg er en amerikansk statsborger som betaler skatt.

«Sjokkert og sint»

Carlson påstår at han har blitt overvåket av amerikansk etterretning. Til det sier han at han er «sjokkert og sint».

Det er tidligere kjent at New York Times har fått tak i flere lekkede tekstmeldinger fra Carlson, men det er foreløpig uklart hvordan Carlson begrunner påstandene om at han har blitt spionert på av egne myndigheter.

SNAKKER UT: Tucker Carlson uttaler seg for første gang etter det kontroversielle intervjuet med Putin under World Government Summit i Dubai mandag. Foto: RYAN LIM / AFP/NTB
SNAKKER UT: Tucker Carlson uttaler seg for første gang etter det kontroversielle intervjuet med Putin under World Government Summit i Dubai mandag. Foto: RYAN LIM / AFP/NTB Vis mer

- Da jeg fant ut at de gjorde det, og jeg fikk det bekreftet, ble jeg helt oppslukt av å få til dette intervjuet. Fordi de sa jeg ikke kunne.

Advarte Biden

Det to timer lange intervjuet med Putin ble publisert på Carlsons egen nettside torsdag i forrige uke.

Der skal den russiske presidenten blant annet ha fått fri tale i 30 minutter om Russland og Ukrainas historie.

Putin kaller Ukraina for en «kunstig stat», og påstår at deler av Ungarn og Romania ble gitt til Ukraina.

Han hevder også at Russland ikke startet krigen med Ukraina og at de ikke har noen planer om å invadere Polen, Latvia eller «noe annet sted».

Putin forteller også at han ikke har snakket med USAs president Joe Biden siden Russland invaderte Ukraina i februar 2022.

Men i en samtale før krigen skal han ha advart den amerikanske presidenten.

- Jeg sa til ham da at jeg mener at han gjør en historisk stor tabbe ved å støtte alt som skjer i Ukraina. Jeg sa det til ham gjentatte ganger, sier Putin.