GIFTET SEG I 2005: I 1997 ble lærer Mary Kay LeTourneau, den gang 34, dømt til sju års fengsel for sitt seksuelle forhold til eleven, Vili Fualaau, den gang 12 år gammel. Nå har de vært gift i ti år. Foto: AP/NTB Scanpix
GIFTET SEG I 2005: I 1997 ble lærer Mary Kay LeTourneau, den gang 34, dømt til sju års fengsel for sitt seksuelle forhold til eleven, Vili Fualaau, den gang 12 år gammel. Nå har de vært gift i ti år. Foto: AP/NTB ScanpixVis mer

Snakker ut: Hun var 34 og han var 12 da hun ble dømt for voldtekt. Nå har de vært gift i ti år

Læreren måtte i fengsel for sex med elev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mary Kay LeTourneau, den tidligere skolelæreren i USA som ble dømt til fengsel for barnevoldtekt i 1997, og hennes tidligere offer, Vili Fualaau, som var tolv år gammel da de to innledet et forhold, har nå vært gift i ti år.

Nå har de for første gang snakket åpent og offentlig om sitt forhold, skriver britiske The Independent.

Fulaau, som nå er 31 år gammel, forteller i et intervju med ABC News at han var deprimert i tenårene og at han opplevde det som «en lettelse» da han endelig kunne gifte seg med den 22 år eldre LeTourneau i mai 2005.

Sju års fengsel 53 år gamle LeTourneau forteller at hun har et ønske om å få lov til å bli lærer igjen, og hun jobber for å bli slettet fra registeret over seksualforbrytere.

Mary Kay LeTourneau ble dømt til sju års fengsel etter at hun forgrep seg på 12 år gamle Vili Fualaau. Hun var lærer på en skole i staten Washington, der Fualaau var elev.

LeTourneau var gift, og hadde fire barn, men utviklet likevel et kjærlighetsforhold til 12-åringen. Paret fikk to barn sammen.

- Det finnes en historie om oss som lever sitt liv på egenhånd, men det er ikke vår historie, sier 53-åringen.

- Jeg har omgitt meg med iskalde mennesker i årevis. Bortsett fra våre vidunderlige barn, er Mary den eneste varme i mitt liv. Så snart jeg fyller 18, skal vi gifte oss, uttalte Fualaau i 2001.

To døtre sammen Amerikansk rett slo fast at på grunn av Fualaaus alder, var han å anse som voldtatt.

LeTourneau sa seg skyldig i to tilfeller av barnevoldtekt, og ble dømt til seks måneders fengsel i august 1997. Soningen skulle følges opp med behandling for seksualovergripere. Retten nedsatte også forbud mot at hun fikk møte Fualaau igjen.

Hun brøt forbudet, og ble dømt til sju års fengsel.

LeTourneau fødte parets første datter, Audrey, mens hun var på permisjon fra fengselet. Snart var hun imidlertid gravid igjen, og fødte deres andre datter, Georgia, i fengsel.

Barna kjenner forhistorien LeTourneau forteller nå at de to barna, som i dag er tenåringer, er klar over hvordan foreldrene deres møtte hverandre.

Fualaau sier han synes det er rart han fremdeles er i live etter at han gikk gjennom «en fryktelig mørk tid» i tenårene.

Selv om han for egen del opplevde endelig å få gifte seg med sin elskede som «en stor lettelse», så støtter han ikke at «barn gifter seg eller har forhold til noen som er vesentlig eldre».

Han har til og med gått så langt som å advare døtrene sine om å få kjærester.

- Et forhold kan føre til noe som du føler at du ønsker, men så ønsker du det kanskje ikke likevel, noen år senere, sier Fualaau.

LeTourneau, som mistet rettet til å være lærer da hun ble en registrert seksualforbryter, sier til tv-kanalen at hun gir pianotimer, og at hun håpker å en dag få lov til å bli lærer igjen.

PÅ TILTALEBENKEN: Mary Kay LeTourneau mistet retten til å være lærer da hun i 1997 ble dømt for å ha voldtatt 12 år gamle Vili Fualaau som i dag er hennes ektemann. Foto: REUTERS/NTB Scanpix
PÅ TILTALEBENKEN: Mary Kay LeTourneau mistet retten til å være lærer da hun i 1997 ble dømt for å ha voldtatt 12 år gamle Vili Fualaau som i dag er hennes ektemann. Foto: REUTERS/NTB Scanpix Vis mer