Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snakker ut i TV-intervju

Natascha om helsetilstand og framtidsplaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natascha Kampusch skal denne uka fortelle historien om sitt åtte år lange fangenskap på østerriksk TV. Forrige uke oppfordret Nataschas mor mediene til å la jenta være i fred, og la henne uttale seg når hun selv var klar. Nå har Østerrikes rikskringkaster ORF sikret seg det første intervjuet med jenta, som ble holdt fanget i en kjellercelle i åtte og et halvt år.

Kampusch går med på å gjøre et TV-intervju ut i fra «et ønske om å informere offentligheten personlig», forteller hennes pressetalsmann Dieter Ecker ifølge nyhetsbyrået AP.

Intervjuet skal blant annet ta opp hennes helsetilstand, fremtidsplaner, sosiale situasjon, og ikke minst hennes liv etter at mediestormen er over, sier pressetalsmannen.

Avslo lukrative tilbud

Siden jenta som ble kidnappet som 10-åring unnslapp fangenskapet i august, har hun fått hundrevis at intervjutilbud. Så langt har hun sagt seg villig til å bli intervjuet av dagsavisa Kronen Zeitung og ukeavisa News, i tillegg til TV-intervjuet med ORF. Intervjuet skal etter planen sendes onsdag kveld.

TV-kanalen har ikke betalt noe for intervjuet, og Ecker forteller at Natascha har sagt nei til flere godt betalte intervjuer.

Men selv om Kampusch skal på TV, er det usikkert om nysgjerrige TV-seere får se hvordan hun ser ut nå. Sannsynligvis blir ansiktet hennes sladdet eller skjult på en annen måte, for at hun skal slippe å bli gjenkjent på gata.

Siden hun unnslapp fangenskapet har Kampusch oppholdt seg på et sikkert, hemmelig sted, og har jobbet sammen med politiets etterforskere for å nøste opp de løse trådene rundt sin egen kidnapping.