Snakker ut om anklagene, narkokongen og de mystiske transaksjonene

- Jeg har vært utsatt for en heksejakt, sier Hans Eirik Olav.

AVVISER ALT: - Det er lenge siden jeg ga opp å tro på at det fantes fornuft hos Økokrim, sier Hans Eirik Olav (57) til Dagbladet. Den hvitvaskingstiltalte eks-styrelederen i riggselskapet Thule Drilling avviser blankt tiltalen mot ham. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
AVVISER ALT: - Det er lenge siden jeg ga opp å tro på at det fantes fornuft hos Økokrim, sier Hans Eirik Olav (57) til Dagbladet. Den hvitvaskingstiltalte eks-styrelederen i riggselskapet Thule Drilling avviser blankt tiltalen mot ham. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er lenge siden jeg ga opp å tro på at det fantes fornuft hos Økokrim, sier Hans Eirik Olav (57) til Dagbladet.

Eks-styrelederen i riggselskapet Thule Drilling møter Dagbladet til en prat over kjøkkenbordet hjemme ved Midstuen i Oslo. Han er tiltalt for grov økonomisk utroskap og hvitvasking av utbytte fra egne straffbare handlinger - men avviser alt.

- Jeg velger å se på denne saken som en opportunity til å fremme demokrati og enkeltmenneskers rettigheter i samfunnet, sier Olav. Han mener hele årsaken til at han ble politianmeldt var at han var kritisk til bobehandlingen da Thule Drilling gikk konkurs.

- Jeg har vært utsatt for en heksejakt. Uskyldspresumpsjonen står ikke sterkt i Norge, sier han.

Avviser Cappelen-kobling Økokrim mener at Hans Eirik Olav har overført selskapspenger til en rekke kontoer i utlandet for egen vinning - blant annet via en av Norges største narkosmuglere, Gjermund Erik Cappelen (47).

- Dette er helt urelatert til Thule. Jeg kan bevise at det ikke er riktig. De pengene må ha blitt overført av en person i Sveits uten min autorisasjon. Jeg hadde ikke hørt om Gjermund Cappelen en gang, jeg har aldri møtt ham og aldri snakket med ham, sier Olav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer