Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snakker ut om skrekkdøgnet

Dagen etter at Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel, forteller samboeren Ragna Lise Vikre om den dramatiske pågripelsen i retten, støtten og samtalen med den dømte politimannen.

FØLELSESLADET: Samboer til Eirik Jensen, Ragna Lise Vikre, var tydelig preget etter gårsdagens utfall. Video: Trym Mogen Vis mer

Eirik Jensens kamp fortsetter når han i dag begjærer seg løslatt. Han har allerede anket dommen på 21 års fengsel fra Borgarting lagmannsrett.

Dommen, som finner ham skyldig i grov korrupsjon og medvirkning til narkotikavirksomhet, er knusende. Den ble lest opp i retten fredag morgen. I rettens første pause ble Jensen pågrepet, og han har tilbrakt natta på celle før han igjen møtte i retten i dag.

Samboeren hans, Ragna Lise Vikre, reiste hjem i en rettspause midt på dagen fredag. Hun orket ikke sitte i salen lenger og høre dommen mot kjæresten bli lest opp.

TØFT DØGN: Ragna Lise Vikre forteller at det var vondt å komme hjem fredag ettermiddag og tenke på framtidsutsiktene til samboer Eirik Jensen, som er dømt til 21 års fengsel. Han har anket dommen. Foto: Trym Mogen
TØFT DØGN: Ragna Lise Vikre forteller at det var vondt å komme hjem fredag ettermiddag og tenke på framtidsutsiktene til samboer Eirik Jensen, som er dømt til 21 års fengsel. Han har anket dommen. Foto: Trym Mogen Vis mer

- Fryktelig vondt

Lørdag formiddag var hun tilbake. Hun hadde pakket med seg Harley Davidson-bagen Jensen skal ha med seg om han må videre i fengsel.

Vikre snakker med Dagbladet en drøy halvtime før kjennelsen blir klar i Oslo tingrett. Hun forteller nå om det siste døgnet.

- Jeg så tøflene til Eirik stå hjemme. Jeg så brillene han hadde glemt på bordet. Jeg tenkte på framtidsutsiktene hans. Det er vondt, fryktelig vondt, sier Vikre til Dagbladet.

- Høyst unødvendig

Hun har mye på hjerte nå, men alt ønsker hun ikke å si for åpen mikrofon. Hun reagerer imidlertid sterkt på pågripelsen av Jensen, som skjedde i første pause rett etter at han hadde gitt samboeren en klem. Tre sivilkledde tjenestefolk fra Spesialenheten kom inn i salen og fortalte om pågripelsen.

PÅGREPET: Eirik Jensen er ført inn på bakrommet, hvor han ble pågrepet av Spesialenheten. Foto: Trym Mogen Vis mer

- Det synes jeg var høyst unødvendig måte å gjøre det på. Det vitner om en slags maktdemonstrasjon at de måtte gjøre det til et såpass emosjonelt øyeblikk med mediene til stede. Det var ubegripelig egentlig, sier hun.

HADDE MED BAG: Ragna Lise Vikre værer på Eirik Jensens bag. Til venstre forsvarer Sidsel Katralen.
HADDE MED BAG: Ragna Lise Vikre værer på Eirik Jensens bag. Til venstre forsvarer Sidsel Katralen. Vis mer

Eirik Jensen ankom Oslo tingrett lørdag med den samme skjorta som på fredag, sammen med to arrestbetjenter. Han fikk gå opp til tilhørerbenken og hviske et par ord med samboeren. Jensen ønsket ikke å la seg fotografere eller filmes i dag.

- Har det for jævlig

Vikre kan nå avsløre hva de snakket om.

- Han har det ikke greit. Han har det rett og slett for jævlig. Det var det jeg visste og som vi hvisket om til hverandre. Ha sa: «dette er helt jævlig».

Hun forteller at Jensen ringte henne to ganger i løpet av fredag fra fengselet.

Kort tid før fengslingskjennelsen skal leses opp i retten, sier Vikre følgende.

- Jeg har ikke særlig forhåpninger til resultatet.

- Horribelt

Hun er sparsommelig med å kommentere detaljene om dommen på 21 års fengsel.

- Jeg synes 21 års fengsel er horribelt, sier Vikre.

Hun sier hun opplevde det som følelsesladet, emosjonelt og sårt å se ham igjen i dag.

- Han er veldig preget av dette her. Han har hele tida framstått som veldig sterk og relativt lite preget av situasjonen. Nå er han ikke det, sier hun.

Finner trøst i støttemeldinger

Ragna Lise Vikre forteller om utallige meldinger etter den knusende dommen i går.

- Hvordan har reaksjonene vært?

- Det har vært enormt. Da jeg kom hjem i går hang det blomsterbukett på porten. Det har kommet enormt masse meldinger og er bare hyggelig. Det er kjempehyggelig, og en trøst. Hadde det vært motsatt og folk hadde rygget unna, så hadde det gjort ting enda verre, sier hun til Dagbladet.

Jensens forsvarer John Christian Elden argumenterte i retten med at ingen som møter Jensen på et supermarked tenker: «Oi, denne mannen skulle sittet inne nå selv om han ikke har en rettskraftig dom».

Ragna Lise Vikre mener advokaten traff spikeren på hodet med utsagnet.

- Det er helt riktig. Folk setter så pris på Eirik og personen han er, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!