Snakker ut om skrekkdøgnet

Dagen etter at Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel, forteller samboeren Ragna Lise Vikre om den dramatiske pågripelsen i retten, støtten og samtalen med den dømte politimannen.

FØLELSESLADET: Samboer til Eirik Jensen, Ragna Lise Vikre, var tydelig preget etter gårsdagens utfall. Video: Trym Mogen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eirik Jensens kamp fortsetter når han i dag begjærer seg løslatt. Han har allerede anket dommen på 21 års fengsel fra Borgarting lagmannsrett.

Dommen, som finner ham skyldig i grov korrupsjon og medvirkning til narkotikavirksomhet, er knusende. Den ble lest opp i retten fredag morgen. I rettens første pause ble Jensen pågrepet, og han har tilbrakt natta på celle før han igjen møtte i retten i dag.

Samboeren hans, Ragna Lise Vikre, reiste hjem i en rettspause midt på dagen fredag. Hun orket ikke sitte i salen lenger og høre dommen mot kjæresten bli lest opp.

- Fryktelig vondt

Lørdag formiddag var hun tilbake. Hun hadde pakket med seg Harley Davidson-bagen Jensen skal ha med seg om han må videre i fengsel.

Vikre snakker med Dagbladet en drøy halvtime før kjennelsen blir klar i Oslo tingrett. Hun forteller nå om det siste døgnet.

- Jeg så tøflene til Eirik stå hjemme. Jeg så brillene han hadde glemt på bordet. Jeg tenkte på framtidsutsiktene hans. Det er vondt, fryktelig vondt, sier Vikre til Dagbladet.

- Høyst unødvendig

Hun har mye på hjerte nå, men alt ønsker hun ikke å si for åpen mikrofon. Hun reagerer imidlertid sterkt på pågripelsen av Jensen, som skjedde i første pause rett etter at han hadde gitt samboeren en klem. Tre sivilkledde tjenestefolk fra Spesialenheten kom inn i salen og fortalte om pågripelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer