Ekstremvær i California

Snakker ut: - Veldig ulykkelig

Foreldrene til den fem år gamle gutten, Kyle Doan, snakker ut om de grusomme minuttene da femåringen ble tatt av flomvannet.

SAVNET: Den fem år gamle gutten Kyle Doan har vært savnet siden mandag. Gutten er antatt omkommet, men søket pågår i San Miguel. Foto: Privat/AP/NTB
SAVNET: Den fem år gamle gutten Kyle Doan har vært savnet siden mandag. Gutten er antatt omkommet, men søket pågår i San Miguel. Foto: Privat/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kjørte Lindsy Doan sin fem år gamle sønn, Kyle, til Lillian Larsen barneskole i San Miguel, der hun jobber som en spesialpedagog og sønnen hennes går i barnehage.

Denne turen hadde de kjørt utallige ganger før, sier faren til Kyle, Brian Doan, til avisa LA Times.

Uværet i California hadde stått på i over ei uke på dette tidspunktet, og da Lindsy Doan kjørte mandag morgen, var det ingen skilt som indikerte at veien var stengt, uttaler mannen hennes.

Idet hun skjønte at krysset hadde blitt oversvømmet, var det for seint. Hun og Kyle ble da revet med av flomvannet.

Bilen traff et tre og vannet strømmet inn i bilen. Lindsy kunne ikke åpne bildøra til sønnen, så hun ba ham om å ta av seg setebeltet og komme seg over til setet hennes.

- Han var rolig. Han sa til Lindsy «vær rolig, mamma». Hun gjorde sitt beste, sier Brian til avisa gråtkvalt.

Fortsatt savnet

Kyle og moren hans hoppet ut av bilen, men strømmen var for sterk. Plutselig ble de revet bort fra hverandre.

Lindsy begynte å skrike om hjelp. Noen som bodde i nærheten fikk tak i et tau og reddet henne fra vannet, men på det tidspunktet Kyle var for langt nede i vassdraget.

Onsdag kveld var Kyle fortsatt savnet, og han er antatt omkommet.

SØK: Mer enn 100 personer fra nasjonalgarden er med i søket etter femåringen. Foto: San Luis Obispo County Sheriff's Office/AP/NTB
SØK: Mer enn 100 personer fra nasjonalgarden er med i søket etter femåringen. Foto: San Luis Obispo County Sheriff's Office/AP/NTB Vis mer

Politiet i San Luis gjenopptok søket etter Kyle på onsdag. Politiet har både satt inn letemannskap i lufta og i vannet, samt droner, ifølge en pressemelding, skriver LA Times.

Mer enn 100 medlemmer av nasjonalgarden i California er med i søkeinnsatsen, som ble midlertidig satt på vent mandag ettermiddag, på grunn av usikre værforhold, men startet igjen tirsdag morgen.

- Vanskelig

- Jeg vil bare at foreldre skal gi sine egne barn en ekstra klem. Vi gikk glipp av den muligheten med Kyle. Det er vanskelig å se barn gå tilbake til skolen i dag og vite at Kyle også skulle ha vært der. Klem barna dine ekstra hardt og vær takknemlig for at dere har dem, for de kan forsvinne når som helst, sier Lindsy til avisa.

CALIFORNIA: Talkshow-vert Ellen DeGeneres bor i California hvor uværet allerede har kostet tolv mennesker livet - og verre skal det bli ifølge værmeldere. Video: Twitter Vis mer

Mandag skulle bli Kyle sin første dag tilbake på skolen siden en ulykke han hadde i november, og han gledet seg veldig, ifølge foreldrene.

- Min kone er veldig ulykkelig over at det var hun som overlevde dette og ikke ham. Hun gjorde det rette med å få ham ut av bilen, sier Brian

Kyle er den yngste av tre barn i familien. Ifølge familien er han en glad og sosial gutt som liker å danse og spille fotball.

Nå ønsker familien å få en avslutning på saken, opplyser familien til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer