Snakket bare da han ble bedt om å bekrefte sin identitet

Siktede i soldatdrapsaken var i retten i dag.

I RETTEN: Denne tegninga viser Michael Adebowale ( midten) med to politimenn da han var i retten i dag. Foto: AP Photo/Elizabeth Cook /PA/NTBScanpix
I RETTEN: Denne tegninga viser Michael Adebowale ( midten) med to politimenn da han var i retten i dag. Foto: AP Photo/Elizabeth Cook /PA/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er siktet for å brutalt ha drept soldaten Lee Rigby i London, Michael Adebowale, var i retten i dag, ifølge The Guardian.

Den 22 år gamle mannen snakket bare da han ble spurt om å bekrefte sin identitet, ifølge BBC.

Skutt Adebowale er siktet for drapet på Rigby og for besittelse av skytevåpen.

Adebowale ble skutt og pågrepet av politiet like ved der Rigby ble drept. Han ble utskrevet fra sykehus på tirsdag. Den andre mannen som ble pågrepet på stedet, Michael Adebolajo (28), ble også skutt, og er fremdeles innlagt på sykehus.

Myndighetene tror at angrepet på den 25 år gamle soldaten var motivert av jihad. Dødsfallet er det første terrordrapet på britisk jord, som kan knyttes til al-Qaidas ideologi, siden London-bombene den 7. juli 2005.

- Denne mannen er er siktet for alvorlig kriminalitet, og han har rett til en rettferdig rettssak. Det er ekstremt viktig å ikke forhåndsdømme i en slik sak, sier Sue Hemming, som leder terrorenheten som etterforsker drapet.

Åtte pågrepet Selve rettsaken mot mannen starter tirsdag 4. juni.

Det var på onsdag i forrige uke at de to mennene gikk til angrep på Lee Rigby med en stor kniv, etter å ha kjørt på ham med en bil. Det brutale drapet skjedde i Woolwich i London utenfor militærleiren der Rigby var stasjonert.

De to mennene, som gikk til angrep på Rigby, var tidligere kjenninger av politiet.

Åtte andre personer har blitt pågrepet i forbindelse med drapet på Rigby.