Snakket direkte til norsk IS-kvinne:
- Jeg har ingen sympati!

Siv Jensen tordnet mot norske kvinner som har tilsluttet seg IS, og lover at Norge ikke vil løfte en finger for å hjelpe dem.

is: Siv Jensen har ingen sympati for IS-kvinnene som reiste for å slutte seg til terrorgruppa, og som nå ønsker å reise hjem igjen. Video: Lars Eivind Bones Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siv Jensen talte i dag til Fremskrittspartiets landsstyre. Etter å ha innledet med noen ord om situasjonen rundt permitterte Tor Mikkel Wara og uttrykt sine kondolanser etter det grusomme terrorangrepet mot to moskeer i New Zealand, kom det et stort og jublende «men».

- Ingen sympati

- Men! Vi kan glede oss over at IS-kalifatet er beseiret! sa Siv Jensen, og fortsatte med å snakke direkte til norske statsborgere som har reist ned til Irak og Syria, og som nå ønsker å komme hjem til Norge.

- Dersom dere har vært medlem av IS, skal dere pågripes og barna deres skal tas hånd om av barnevernet, sa Jensen til applaus fra salen.

NRKs nyhetssending hadde tirsdag et innslag med en norsk kvinne som befinner seg i flyktningleiren al-Hol øst i Syria. Hun ønsker seg hjem til Norge sammen med sine to unge barn, som begge er syke.

Hun sier hun angrer på at hun ble med den norske IS-krigeren Bastian Vasquez, som døde i 2015, til Syria, og hevder hun ble tatt inn i Syria mot sin vilje og at hun bare var mor og hushjelp i terrorgruppa IS.

- Jeg så en kvinne på Dagsrevyen her om dagen. Hun vet hva hun har gjort. Hun har reist ned fordi hun hater alt Norge står for, sa Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer