Drapet på Renate Strand Normann (42)

- Snakket i telefonen da hun døde

Onsdag starter rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha drept Renate Strand Normann (42). Bistandsadvokat Bjarte Aarlie sier at «den spesielle» telefonsamtalen er sentral i saken.

DØDE: Renate Strand Normann (42) ble funnet død i Kvinnherad i april i fjor. Onsdag starter rettssaken mot mannen som er tiltalt for drap på henne. Foto: Privat
DØDE: Renate Strand Normann (42) ble funnet død i Kvinnherad i april i fjor. Onsdag starter rettssaken mot mannen som er tiltalt for drap på henne. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Ifølge tiltalen ble Renate Strand Normann (42) drept den 22. april i fjor på Varaldsøy i Kvinnherad. Onsdag må en mann (48) møte i retten, tiltalt for drapet på henne, samt for å ha mishandlet og grovt truet en annen, fornærmet, kvinne.

Ifølge tiltalen ble Strand Normann drept rundt klokka 19.55 på kvelden, den 22. april. Drapet skal ha skjedd på en vei utendørs.

Fra flere hold har Dagbladet fått informasjon om at avdøde Normann snakket i telefonen da, eller i umiddelbar nærhet, av da hun døde.

- Spesielt

- Etterforskningen tyder på at hun snakket i telefonen da hun døde, altså da hun ble slått. Det er spesielt, men det er mye som tyder på det, sier bistandsadvokat for de pårørende, advokat Bjarte Aarlie til Dagbladet.

Han legger til at han forventer at telefonsamtalen Normann hadde den kvelden hun døde, vil bli sentral i rettssaken.

Mannen som er tiltalt for drap på Normann, nekter straffskyld etter tiltalen.

Dagbladet har forelagt informasjonen om at fornærmede snakket i telefon da, eller i umiddelbar nærhet av da hun døde, for forsvareren hans, advokat Jørgen Riple.

- Dette er informasjon vi er kjent med, og vi er forberedt på at det kommer fram i retten. Denne informasjonen må retten kontrollere opp mot andre bevis, sier Riple.

FORSVARER: Advokat Jørgen Riple er forsvarer for den tiltalte mannen.
FORSVARER: Advokat Jørgen Riple er forsvarer for den tiltalte mannen. Vis mer

- Hørtes redd ut

Også avdødes sønn, Patrick Normann (23), sier til Dagbladet at han har fått vite at moren hans ringte flere personer den natta hun døde. Ifølge sønnen skal hun ha ringt bekjente for å be om hjelp.

- Hun ringte og hørtes redd ut, sier sønnen at han har fått vite.

Han skal selv vitne i den kommende rettssaken.

- Sentralt moment

Statsadvokat og aktor i saken, Benedikte Høgseth, bekrefter overfor Dagbladet «at avdødes telefonsamtaler i umiddelbar tilknytning til hendelsen er et sentralt moment i saken».

- Dette vil bli belyst gjennom vitneførsel og såkalte trafikkdata fra avdødes telefon, sier statsadvokat Høgseth.

- Finnes det personer som har vært direkte vitner til hendelsen?

- Det er et vitne som skal ha gjort en sentral observasjon, svarer statsadvokaten.

Det er satt av om lag to uker til rettssaken, og nærmere 30 personer skal være oppført som vitner.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer