Snakket med flygeren før ulykken

Flygeren i det danske flyet som styrtet på Stord, var stresset og forsinket på grunn av omleggingen av den norske luftromstrukturen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser en av hans gode venner gjennom de siste ti årene, privatflygeren Jan Teuber.

Teuber snakket med piloten, den 62-årige Børge Christensen, kort tid før han landet på Stord søndag ettermiddag, under den første av de i alt tre flygningene han hadde mellom Aalborg og Stord denne søndagen.

- Tidlig på ettermiddagen ringte jeg til Børge på hans mobiltelefon. Han var i ferd med å lande på Stord og ba meg ringe senere, hvilket jeg gjorde. Han virket stresset, fordi endringene i luftromstrukturen over Norge førte til forsinkelser, og han så derfor for seg en lang arbeidsdag, opplyser Teuber.

- Det er altså en absurd påstand, slik mediene skriver, at han bevisst hadde planlagt en arbeidsdag på 13 timer, sier han.

- Hvis noen har ansvaret for Børges lange arbeidsdag, er det norske luftfartsmyndigheter og deres nedprioritering av småfly, mener han.

Teuber snakket også med Christensen om den forestående rettsaken, der han skulle tiltales for å ha flydd taxiflyging svart og dermed risikerte å få sertifikatet inndratt.

- Han lød mer anspent enn normalt. Børge elsket å fly, men nå virket det nesten som om han nærmest hadde mistet lysten, sier vennen.

(NTB-RB)