Snakket med kjæresten i Litauen kvelden før

Opphengt gårdsarbeider fortsatt i koma. - Vi vil ikke spekulere, sier etterforskningslederen.

 SJOKKERENDE FUNN: Melkebonden i Bjørndalen i Nærøy kommune fant den ansatte gårdsarbeideren (31) hengt opp i tau rundt hender i føtter i dette huset på gården på morgenen påskeaften. Litaueren ligger fortsatt i koma på St. Olavs Hospital og kan ikke avhøres før neste uke. FOTO: MORTEN WENGSTAD, YTRINGEN.
SJOKKERENDE FUNN: Melkebonden i Bjørndalen i Nærøy kommune fant den ansatte gårdsarbeideren (31) hengt opp i tau rundt hender i føtter i dette huset på gården på morgenen påskeaften. Litaueren ligger fortsatt i koma på St. Olavs Hospital og kan ikke avhøres før neste uke. FOTO: MORTEN WENGSTAD, YTRINGEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den litauiske gårdsarbeideren som ble funnet opphengt i tau i sterkt forkommen tilstand i Nærøy kommune i Nord-Trøndelag påskeaften, kan ikke bli avhørt av politiet før over helgen.

Han ligger fortsatt i kunstig koma på St. Olavs Hospital i Trondheim.

På tross av avhør av flere slektninger av 31-åringen, som også bor i Namdalen, og en telefonsamtale med kjæresten hans hjemme i Litauen, har politiet ingen mistenkte eller avgjørende spor i den gåtefulle saken i bygda Bjørndalen.

- Normalt kvelden før - Kjæresten sier at hun var i kontakt med han kvelden før på sosiale medier. Hun forteller at alt virker normalt. Tidligere på langfredag møtte han personlig andre kjente i området. De forteller det samme - at alt virket normalt, opplyser etterforskningsleder Bengt Ivan Blom hos politiet i Namsos til Dagbladet torsdag ettermiddag.

Det var bonden på gården som fant gårdsarbeideren hengende i trappa ned fra 2. etasje i huset han leier, med tau rundt hender og føtter,  ved 10-tiden påskeaften.

Han skal ha fortalt at det kom to menn seint på kvelden, før han ble fraktet til sykehuset i Trondheim med luftambulanse.

- Spekulerer ikke - Kan skaden være selvpåført ?

- Det er ikke noe vi vil spekulere i. Politiet etterforsker dette som legemsbeskadigelse med ukjente gjerningspersoner, sier etterforskningsleder Blom til Dagbladet.

31-åringens far er også avhørt etter at han kom fra Litauen for å besøke sønnen på sykehuset og andre slektninger i Namdalen.

Faren kan heller ikke bidra med en løsning på hva som har skjedd.

- Rolig og arbeidssom - Alle vi har avhørt og snakket med beskriver fornærmede som en stille, rolig, behagelig og arbeidssom kar. Vi har ikke funnet at han skal ha noen uvenner eller vært innblandet i noe kriminelt, sier etterforskningslederen.

Det er bare seks gårdsbruk i bygda, og litaueren jobber på den innerste gården.

Politiet har ikke fått vitneutsagn fra beboerne på de andre gårdene langs veien om «unormal» biltrafikk langfredag kveld.