Snakket med kona på Skype - så falt han plutselig om og døde

Forteller at hun så kulehull i skapet bak ektemannen.

VENDER HJEM: Her bæres kisten med Bruce Kevin Clark ut av flyet på Dover luftforsvarsbase. Foto: Jose Luis Magana/AP/NTB Scanpix
VENDER HJEM: Her bæres kisten med Bruce Kevin Clark ut av flyet på Dover luftforsvarsbase. Foto: Jose Luis Magana/AP/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 30. april snakket militærsykepleier Bruce Kevin Clark med sin kone Susan Orellana-Clark på Skype fra Tarin Kowt, nord for Kandahar i Sør-Afghanistan, hvor han var stasjonert.

Mens kona satt hjelpeløs i Texas falt ektemannen plutselig om og døde. Ifølge nyhetsbyrået AP viste han ingen tegn til ubehag før dødsfallet.

Kona skal ha fortalt at hun så kulehull i skapet bak ektemannen. Dette er beskrevet i en uttalelse fra Clarks familie:

Hjelp etter to timer - Clark ble plutselig dyttet fremover. Andre mennesker, inkludert én fra militæret dro straks hjem til kona. Også de bekreftet at de så kulehull.

Skypesamtalen sto åpen i to timer etter dødsfallet, mens kona og og venner prøvde å skaffe mannen hjelp i Afghanistan. Til slutt kom to personer fra millitæret inn og sjekket pulsen hans, uten å fortelle noe om tilstanden hans til kona.

Det amerikanske forsvaret bekrefter at det tok to timer fra Clark kollapset til noen kom til stedet. De begrunner det med at konas henvendelser gikk gjennom flere instanser før den ble videresendt til Afghanistan.

Fru Clark sa hun bestemte seg for å gå offentlig ut med kulehull-detaljene «for å hedre mannen min og avlive feilaktig informasjon og antagelser kunngjort av andre parter».

En talsmann for CID, Hærens interne etterforskningsenhet Christopher Grey forteller at obduksjonen viser at det ikke fantes noen skuddsår eller kuler i Clarks kropp. De skal heller ikke ha bevis som tyder på at det har skjedd noe mistenkelig, skriver AP.
   Etterforskningen pågår - Etterforskningen pågår fortsatt, sier Grey.

Han forteller at det eneste tegnet på skader var Clarks brukne nese, noe som skjedde da han falt fremover.

Bruce Kevin Clark vokste opp i Michigan. Han vervet seg til hæren i 2006 og var stasjonert på Hawaii, før han ble en del av det medisinske senteret i El Paso. Han dro til Afghanistan i mars.

I tillegg til kona etterlater han seg to døtre på tre og ni år.

Torsdag ble kroppen hans returnert til Amerika og Dover luftforsvarbase.

RESPEKT: Soldatene viser sin respekt og holder en bønn foran kisten til Clark. Foto: Jose Luis Magana/AP/NTB Scanpix
RESPEKT: Soldatene viser sin respekt og holder en bønn foran kisten til Clark. Foto: Jose Luis Magana/AP/NTB Scanpix Vis mer