Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snakket med Rimi-Hagen da det smalt

RIGA (Dagbladet): Stein Erik Hagen var direkte vitne til dramaet i Riga. Rimi-direktøren i Riga, Knut Kvisvik, snakket med Hagen i mobiltelefonen da den første eksplosjonen inntraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se Video i Realplayer


Se den dramatiske videoenEn sjokkert Stein Erik Hagen forsto at noe var fryktelig galt da Kvisvik ropte inn i telefonen at noe hadde skjedd klokka 17.30 i går ettermiddag. I den andre enden, trygt hjemme i Oslo, fikk Rimi-Hagen høre at flere personer er skadet i butikken hans. Så kommer en ny og kraftigere eksplosjon og telefonlinjen blir brutt.

Hagen tok direkte kontakt med en annen butikksjef i Riga og fikk høre at to bomber hadde rasert senteret, og at flere var alvorlig skadet.

Dramatisk


Bomben var trolig plassert i en handlekurv utenfor Rimi-butikken.

Rimi-direktøren i Riga, Knut Kvisvik, ble kastet over ende av den kraftige eksplosjonen . Sprengfragmenter, glassplinter og flammer skadet beina hans.

- Jeg var selv bare noen hundre meter unna da den første bomben eksploderte. Jeg løp til og rakk nesten fram da den andre ladningen gikk av. Jeg kunne se Knut komme vaklende ut av kaoset. Han var ikke noe pent syn, sier Per Vendbakken i Group 4 Securitas, sikkerhetsansvarlig ved senteret.

- Han sa noe til meg, men jeg kan ikke huske hva. Han gikk selv bort til en ambulanse, sier Vendbakken.

Hjem


To ansatte ved Rimi-butikken, ligger fortsatt alvorlig skadet på sykehus. Knut Kvisvik ble fløyet hjem til Norge i et spesialchartret ambulansefly. Han ligger nå på Haukeland sykehus. Tilstanden skal ikke være alvorlig.

Natt til i går kom også Kvisviks mor Ingjerd Skog Kvisvik (52) og hans storesøster Unni Bergem-Ohr (32) til Riga. De ble fløyet direkte fra Kristiansund til Latvia i Rimi-Hagens private jetfly og ble med tilbake til Bergen.

- Vi var så glad for å se Knut i live da vi kom til sykehuset i Riga, men snakket ikke så mye om eksplosjonen, sier søsteren.

KRAFTIG SKADET: Rimi-direktør i Riga, Knut Kvisvik, ble kraftig skadet av ev bombe nummer to under attentatet mot kjøpesenteret .