Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snakket med ukjent mann

STAVANGER: Tina Jørgensen (20) snudde ryggen til kjæresten og gikk. Noen minutter seinere ble hun observert i samtale med en ukjent mann utenfor Burger King ved Torget i Stavanger. Der slutter alle spor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personen som så Tina med en ukjent mann er en gammel kjenning av henne. Politiet fester lit til vitneforklaringen.

- Vår teori er at hun har møtt noen og blitt tatt med mot sin vilje, sier Morten Rasmussen. Han er samboer med Tinas mor og talsmann for familien.

Søk i sjø og på land har ikke gitt noen resultater. Politiet har etterlyst «Burger King-mannen», men han har ikke meldt seg.

Tips strømmer inn til politiet, men ingen har vært av en slik art at politiet kan blinke ut en hovedteori.

Videoopptak slettet

Familien hadde forhåpninger til at et videokamera i Vågen hadde opptak med viktige opplysninger, men opptakene fra lørdagsnatta er slettet.

- Likevel er det godt å få vite at noen har snakket med henne etter at hun forlot kjæresten, sier Rasmussen.

Venner av den populære Stavanger-jenta fortviler, for de er skråsikre på at Tina ikke har stukket av eller gjort noe annet dramatisk.

- Vi har vært bestevenner i årevis. Tina hadde tatt kontakt hvis hun hadde problemer, sier Katrine Sønneland. Hun sitter hjemme på Forus og håper inderlig på livstegn fra Tina.

- Jeg har det vondt, det er håpløst. Jeg kjører rundt og ser etter henne og håper på en lykkelig utgang på marerittet, sier Katrine.

Politiet føler at det er som å leite etter nåla i høystakken, sjøl om tipsene er mange.

- Etterforskningen så langt gir oss ingen pekepinn. Enten er det en ulykke, eller en kriminalsak, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen i Stavanger.

- Glad i livet

Ti etterforskere jobber med forsvinningen. 25 personer har så langt vært til avhør, men ingen har så langt kunnet kaste nytt lys over forsvinningen.

Tina hadde nytt litt alkohol lørdag kveld, men var på ingen måte overstadig beruset. Hun er forsiktig med rusmidler, og jenta får de aller beste skussmål fra omgangskretsen.

Hun skjøttet arbeidet på sykehjemmet prikkfritt, trente en del i fritida og likte å bruke mye tid sammen med barnet hun var tante til.

- Tina er glad i mennesker og livet, forteller Morten Rasmussen.

- Aldri noe tull

Venninnen Katrine Sønneland ventet at Tina skulle komme i hennes bursdag sist søndag, og skjønte noe var galt da hun ikke dukket opp. De to jentene har kjent hverandre i 13 år, og er blitt stadig sterkere knyttet til hverandre.

- Det har aldri vært noe tull med Tina, understreker Katrine. Hun kan ikke tenke seg at Tina har praiet en pirattaxi eller frivillig blitt med ukjente.

Forsvinningen tærer tungt på venner og familie, samtidig er alle glade for den omsorgen de blir møtt med.

- Mange ringer og spør om de kan gjøre noe. Frivillige har søkt fra båter og gått langs strandkanten. Utrolig mange bidrar med sitt, vi får en fenomenal støtte, sier Morten Rasmussen.

Tina forsvant i folkemengden i Stavanger sentrum natt til søndag. Hjemmet hennes på Grasholmen ligger i gangavstand. Men ingen har sett Tina gå over bybrua.

Hvis hun gikk hjemover, kan hun ha ruslet langs havna, eller gått i bakgater mot bruhodet. Også i går søkte dykkere i sjøen under brua.

GODE SKUSSMÅL: Tina var i fast arbeid og hadde orden på livet sitt, hun får rosende omtale av familie og venner. - Aldri noe tull med Tina, sier alle. Familien tror hun mot sin egen vilje har blitt med noen.