Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snakket om å ta 59-åringen

Et vitne hørte de tre drapssiktede snakke om å ta rullestolbrukeren Mentz Dankert Løtvedt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To dager før det som trolig er drapstidspunktet skal 16-åringen ha vært sint på den drepte og snakket med dette med de to 20-åringene som også er siktet i saken. Det er en nabo av 16-åringen som skal ha overhørt samtalen mellom de tre, skriver Bergensavisen og Bergens Tidende.

Politiet har siktet de tre i forbindelse med drapet på den 59 år gamle Mentz Dankert Løtvedt. Den uføretrygdede mannen ble funnet drept i sin egen bolig torsdag 12. juni. Da hadde han ligget død i en ukes tid.

Mandag ble 16-åringen varetektsfengslet for fire uker i Bergen tingrett. De to første ukene vil han bli satt i fullstendig isolasjon, uten mulighet for å snakke med andre innsatte.

Den ene 20-åringen, som satt i fengsel på det tidspunktet drapet skjedde, er siktet for å ha inngått forbund om drap etter straffelovens paragraf 233a, en sjeldent brukt bestemmelse.

Politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt vil ikke bekrefte om 16-åringen og den andre 20-åringen dermed er siktet for overlagt drap eller medvirkning til dette. Politiet opplyser kun at de er siktet for drap.

(NTB)