Snakket om Eurovision, nye angrep og masseinnvandring

Breivik fikk komme med de siste kommentarene i Oslo tingrett. Deretter krevde han frifinnelse.

 LEVERTE KJENTE ARGUMENTER:  Anders Behring Breivik fikk bruke ca. en time på å oppsumere sine meninger i Oslo tingrett i dag. REUTERS/Heiko Junge/NTB Scanpix/Pool
LEVERTE KJENTE ARGUMENTER: Anders Behring Breivik fikk bruke ca. en time på å oppsumere sine meninger i Oslo tingrett i dag. REUTERS/Heiko Junge/NTB Scanpix/PoolVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anders Behring Breivik var den siste som fikk ordet i terrorrettssaken i Oslo tingrett.

Etter at Breivik holdt en variert tale i nærmere én time ble retten hevet for siste gang. Dommen faller 24. august, opplyste dommer Wenche Arntzen.

«Eurovision» og «Sex and the city» Breivik gikk til angrep på både journalister og politikere, såkalte kulturmarxister, slik han har gjort tidligere i rettssaken. Men han trakk også fram det han mener er eksempler på «kulturell selvforakt».

- Vi sendte asylsøkeren Nyambura Mwangi (Stella Mwangi) til Eurovision-finalen med en bongolåt, sa han.

- Er det mangel på nordmenn i Norge? spurte han videre, og viste deretter til Alexander Rybaks deltagelse, som han omtalte som en hviterussisk asylsøler med tartarbakgrunn.

Dette var ifølge Breivik et hån mot nordmenn.

Breivik gikk videre ut mot kjønnssykdommer og «den seksuelle revolusjon», som han mener er blitt underspilt.

- I Europa er det blitt om å gjøre å ha sex med så mange fremmede som mulig, sa han - og viste til TV-serien «Sex og singelliv»

- Samantha har hatt sex med over hundre personer. Dette er en sykdom, sa han.

Advarte mot nye angrep Breivik var også innom områder han tidligere har snakket mye om i retten. Han ga Arbeiderpartiet skylda for «masseinnvandringen» og viste til flere eksempler på angrep mot høyreekstreme, som han tidligere har vært opptatt av.

- Arbeiderpartiet er ansvarlig for et massedrap på 500.000 norske barn siden abortloven kom på 70-tallet, sa Breivik.

Blant annet forklarte han at han mener det påligger ham å advare mot nye angrep fra meningsfeller. Han hevdet at hans «brødre» sitter og følger med på rettssaken, og at de videre er klare for nye angrep.

Breivik omtalte funnet av sprengstoff ved et svensk atomkraftverk i går, som et eksempel på dette. Han viste til at han i det såkalte manifestet omtaler nettopp angrep på atomkraftverk.

- Neste angrep kan i verste fall resultere i at 40 000 dør, advarte Breivik.

Stat i staten Breivik påberopte seg nok en gang nødverge for attentatet 22. juli.

Han forklarte videre at han selv og hans meningsfeller kunne tatt til takke med en «stat i staten», som kun skal bestå av såkalte etnisk norske. På denne måten vil han slippe å leve i «et multikulturelt helvete».

- Alternativet ville være at vi sikter på maktovertakelse av hele landet, sa han.