Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump og Putin:

- Snakket om Syria-krisen og situasjonen i Ukraina

Trump og Putin snakket på telefon i dag.

SMIL: President Donald Trump snakket lørdag med Russlands president Vladimir Putin på telefon. I bakgrunnen står Trumps stabssjef Reince Priebus. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Scanpix
SMIL: President Donald Trump snakket lørdag med Russlands president Vladimir Putin på telefon. I bakgrunnen står Trumps stabssjef Reince Priebus. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trumps pressetalsmann Sean Spicer skrev i 18-tiden norsk tid på Twitter at de to presidentene snakket sammen. Han la også ut bilde av Trump med telefonrøret i hånden, angivelig snakkende med Putin.

President Trump og hans russiske kollega Vladimir Putin er enige om å koordinere kampen mot ekstremistgruppa IS i Syria og å bedre forholdet mellom USA og Russland, opplyser Kreml.

- Presidentene ga uttrykk for nødvendigheten av reell koordinering av den russiske og amerikanske innsatsen som har som mål å bekjempe IS og andre terrorgrupper i Syria, står det å lese på Kremls hjemmesider.

Ukraina

Trump og Putin var også enige omå styrke forholdet mellom sine to land og «å bli likemenn», ifølge Kreml.

I tillegg til å drøfte kampen mot IS i Syria, diskuterte de også situasjonen i Ukraina. De avtalte også å finne en dato for et amerikansk-russisk toppmøte. Trump og Putin skal imidlertid ikke ha tatt opp spørsmålet om USAs sanksjoner mot Russland, ifølge meldingene fra Kreml.

Det hvite hus har ennå ikke kommentert hva de to presidentene snakket om.

Fem ledere

Trump snakket med til sammen fem stats- og regjeringssjefer på telefon lørdag. Han begynte med Japans statsminister Shinzo Abe, og deretter var turen kommet til Tysklands statsminister Angela Merkel.

Ifølge Det hvite hus snakket Trump og Merkel sammen i 45 minutter, men verken Merkels kontor eller Det hvite hus har foreløpig opplyst hva de to snakket om.

Senere på lørdagen skulle Trump også snakke med den franske presidenten François Hollande, som har fordømt Trumps innreiseforbud for flyktninger, samt Australias statsministeren Malcolm Turnbull.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling