Bondevik om Putin-samtale:

- Snakket om terror hele tida

Norges tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik mener at de diplomatiske samtalene med aktørene i Ukraina-krigen er veldig viktige. Han forteller også om den gangen han og Putin møttes med helt ulik oppfatning av virkeligheten.

MØTTES: Kjell Magne Bondevik og Vladimir Putin møttes i november 2002. Den gang opplevde Bondevik at han og Russland-presidenten hadde helt ulik oppfatning av virkeligheten. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
MØTTES: Kjell Magne Bondevik og Vladimir Putin møttes i november 2002. Den gang opplevde Bondevik at han og Russland-presidenten hadde helt ulik oppfatning av virkeligheten. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag snakket statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i én time med Russland-president Vladimir Putin. Siden Russlands invasjon av Ukraina har også Frankrike-president Emmanuel Macron, Tyskland-statsminister Olaf Scholz og Finland-president Sauli Niinistö hatt samtaler med Putin.

Nå forteller Norges tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) og tidligere utenriksminister Jan Petersen (H) til Dagbladet om hvor viktige slike diplomatiske samtaler er.

- De er veldig viktige - selv om man ikke alltid får noe ut av dem. Så lenge statsledere snakker sammen er det håp om å finne en løsning og stanse denne fryktelige militære krigføringen, sier Bondevik til Dagbladet og fortsetter:

- Det er verre om man ikke snakker sammen i det hele tatt. Det viktigste er at Putin er i dialog med flest mulig, slik at han får andre impulser enn han får fra den lille kretsen han omgås med.

Støres samtale med Putin inneholdt tydelige og skarpe fronter. Støre la ikke noe imellom i sin fordømmelse av den russiske invasjonen, mens Putin ga en detaljert beskrivelse av sine synspunkter som kretser rundt angrep og overgrep mot befolkningen i Donbas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer