Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kine (22) døde i badeulykke:

- Snakket sammen rett før, da lo hun

Det var under et kveldsbad i sommervarmen i Salangselva i Troms søndag, at det gikk så ufattelig galt.

MISTET BESTEVENNINNA: Kine Gundersen (til venstre) og Camilla Petterson. Foto: Privat
MISTET BESTEVENNINNA: Kine Gundersen (til venstre) og Camilla Petterson. Foto: Privat Vis mer

Ifølge Nordlys satt Kine Brattli Gundersen (22) på et stort flytedyr, utformet som en enhjørning, sammen med sin tvillingsøster Kaja, da de mistet kontroll over situasjonen.

Flytedyret med tvillingsøstrene ble ført flere kilometer nedover elva.

- Så ble det stille

Elva har mange strie stryk, og etter å ha blitt tatt med av strømmen i rundt fem kilometer kom jentene til Kistefossen, som har et fall på rundt 13 meter. Flytedyret veltet, og bare en av søstrene kom fra møtet med fossen i live.

Kines bestevenninne Camilla Petterson (20) forteller til Nordlys at hun snakket med Kine rett før ulykken inntraff.

- Jeg snakket med henne rett før, og da lo hun. Så ble det stille.

Dagbladet har vært i kontakt med Petterson, som har gitt tillatelse til at deler av intervjuet med Nordlys siteres.

Petterson sier Kine også sendte henne en Snapchat-video kort tid før ulykken, der flytedyret hadde «litt fort hastighet» og at vannet virket urolig.

- Føler meg tom

Kines søster kom seg til land og fikk varslet politiet, som like før klokka 22 søndag kveld informerte om at 22-åringen var funnet livløs på nedsiden av fossen. Til tross for livreddende førstehjelp, sto ikke 22-åringens liv til å redde.

- Det er ganske jævlig nå. Jeg føler meg tom og ganske alene. Hun var min bestevenn, vi snakka hele tiden og kunne si alt til hverandre. Hun ga meg alltid de beste rådene og tok alltid vare på folk. Hun var en skikkelig varm person, med mye humor og en trygg person som man alltid kunne stole på, sier Petterson.

De to venninnene møtte hverandre i Harstad, der Kine skulle startet på tredje året av en vernepleierutdanning til høsten.

Tvillingenes mor forteller til avisa at Kines søster skadet knærne og var svært nedkjølt, men at det eller går fysisk bra med henne.

Flere drukningsulykker de siste dagene

De siste dagene har det vært flere tragiske drukningsulykke i Norge.

Forrige uke omkom en mann i 30-åra da han forsøkte å redde sin 10 år gamle sønn fra å drukne i en elv på Hønefoss. Ingen av de to var svømmedyktige. Tiåringen ble reddet av en annen mann som kom til unnsetning.

Natt til lørdag døde også toppscoreren Reidar Lindqvist (40) i en drukningsulykke i båthavna på Nes, sør for Tønsberg. Lindqvist var en svært kjent skikkelse i fotballmiljøet i Vestfold, og ble tidenes målscorer i Norge i de lavere divisjoner i en Dagbladet kåring kort tid før dødsfallet.

Mandag morgen ble også en livløs mann hentet opp av Akerselva i Oslo. Han ble erklært død på sykehuset seinere samme dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!