Helsetopp Steinar Madsen hetses:

Snakket ut - hylles

Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen har mottatt en strøm av støtteerklæringer etter at han snakket ut om netthetsen i Dagbladet. - Det er ikke så vanlig at jeg får slike meldinger fra vilt fremmede, sier han.

UTSATT FOR HETS: Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen mottar jevnlig hets og henvendelser fra vaksineskeptikere og konspirasjonsteoretikere. Etter Dagbladets artikkel, fikk han seg imidlertid en hyggelig overraskelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
UTSATT FOR HETS: Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen mottar jevnlig hets og henvendelser fra vaksineskeptikere og konspirasjonsteoretikere. Etter Dagbladets artikkel, fikk han seg imidlertid en hyggelig overraskelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg ser i nettavis-artikler at du mottar en hel del hets. Dette synes jeg er synd, og ønsker derfor bare å si at du, FHI og de andre i departementet har gjort en strålende jobb, og at jeg er meget fornøyd.»

Torsdag snakket medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket ut om hetsen, sjikanen og truslene han stadig mottar per e-post - spesielt den siste tida.

Madsen fortalte at han opplever at vaksinemotstandere og konspirasjonsteoretikere har fått «mer vann på mølla» i det siste - og at han har en hel mappe med hets og trusler lagret på PC-en sin.

I kjølvannet av Dagbladets artikkel, fikk imidlertid fagdirektøren en hyggelig overraskelse.

- Det morsomme er at jeg har fått en strøm av hyggelige hilsener fra folk som synes at vi gjør en bra jobb, og som ber oss om å stå på, sier han til Dagbladet.

Hylles

Støtteerklæringene har kommet over både SMS og e-post - og noen har til og med slått på tråden.

- Det er ikke så vanlig at jeg får slike meldinger fra vilt fremmede. Det er veldig hyggelig, og jeg setter stor pris på det.

Én mann oppgir at han har lest om Madsens innboks i Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer