STYRTRIK GRÜNDER: Evan Spiegel grunnla Snapchat og skal angivelig være god for 12 milliarder kroner. Foto: Ap, Jae C. Hong.
STYRTRIK GRÜNDER: Evan Spiegel grunnla Snapchat og skal angivelig være god for 12 milliarder kroner. Foto: Ap, Jae C. Hong.Vis mer

Snapchat-gründer Evan Spiegel er verdens yngste dollarmilliardær

24-åringen er god for 12 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Evan Spiegel (24) er Snapchat-gründer og verdens yngste dollarmilliardær.

Og han har nettopp blitt enda rikere. Ifølge Business Insider har det kinesiske nettshoppingselskapet Alibaba nå investert 1.6 milliarder kroner i Snapchat - som nå vurderes verdt cirka 120 milliarder norske kroner - fredagens dollarkurs tatt i betraktning. 

«Jeg er en ung, hvit, velutdannet mann. Jeg har vært skikkelig, skikkelig heldig. Og livet er ikke rettferdig» har Evan Spiegel tidligere sagt om sin rikdom. 

God for 12 milliarder Snapchat-grunnleggeren skal være god for 12 milliarder kroner, og livet har smilt til gründeren lenge før han kom på ideen med å sende video, bilde og tekst som forsvinner etter en gitt tid.

Spiegel ble flasket opp til et liv i luksus i Pacific Palisades i California. Så godt hadde han det hjemme hos mamma og pappa, at han ikke flyttet hjemmefra før november 2014, lenge etter han sto på Forbes' rikingliste.

Familien hans dro på ferieturer til Europa og helikopterferier til skisteder i Canada. Spiegel ble så glad i å reise med helikopter at han skaffet seg helikoptersertifikat.

Skole til 360 000 året Han gikk på det presistisjetunge Stanford-universitetet, som koster 360.000 kroner i året i skolepenger. Her møtte Spiegel sine to framtidige Snapchat-partnere, et forhold som endte i bitter rettssak og forlik om hvem som faktisk kom med ideen til Snapchat

Evan Spiegel slutta på Stanford noen få poeng fra å ha en bachelorgrad. 

«Vi lever i en boble» skal han ha skrevet i et brev til sin far, og bedt ham skaffe en BMW 550i, ifølge Business Insider. Spiegel fikk bilen han ønsket seg, og har siden beskrevet biler som «ren glede». 

«Vi var ikke kule, så vi prøvde å lage ting så vi ble kule» fortalte en av Spiegels medgründere til økonomibladet Forbes om tida på Stanford.

Takket nei til Facebook-milliarder De lykkes med planen. I 2011 lanserte Spiegel Snapchat - idag sendes det rundt 700 millioner meldinger daglig ved hjelp av tjenesten. Snapchat har 170 millioner brukere daglig, på tross av hackingskandalen som herjet tjenesten ifjor

Facebook har ved flere anledninger ønsket å kjøpe Snapchat, men endte sin frierferd med å kjøpe WhatsApp istedetfor. Snapchat takket nei til et investeringstilbud verdt 18 milliarder kroner fra Facebook i 2013, et avslag som vekket stor oppsikt i techverden.

Ifølge økonomikjennerne i Forbes kjøper den kinesiske nettgiganten Alibaba nå en større eierandel i Snapchat for å starte sitt inntog i det amerikanske netthandelmarkedet. Dette er femte oppkjøpsrunde Alibaba har i Snapchat. 

Ps. Visste du at Snapchat hentet inspirasjon til spøkelset i logoen fra rapperen Ghostface Killah i Wu-Tang Clan?