Snapchat-revolusjonen i Sudan: - Regimet har falt

Tusenvis av demonstranter har tatt til gatene og bedt om presidentens avgang. Det ryktes om statskupp, ifølge flere medier.

KUPP: Flere medier melder at Sudans president Omar al-Bashir har gått av, og det feires blant landets innbyggere. Video: Newsflare / snapchat.com. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sies at revolusjoner ikke sendes på TV, men i Sudan i dag er et regimeskifte blitt sendt på Snapchat. I hovedstaden Khartoum har utallige Snapchat-brukere i dag publisert åpne videoer og bilder som viser at de feirer i gatene, mens de roper:

- Regimet har falt.

Demonstrantene har lenge hatt et ønske om at president Omar al-Bashir skal gå av, og klokka 09.30 norsk tid fikk de ønsket sitt oppfylt, ifølge Reuters.

Også CNN melder at dette er tilfellet.

Meldingen kommer etter at det torsdag morgen norsk tid ble varslet at den sudanske hæren kom til å komme med en «viktig uttalelse».

Rykter gikk da om et kupp, og flyplassen i Khartoum skal være stengt.

- Trolig et kupp

Sudan-ekspert Gunnar M. Sørbø forteller at situasjonen likevel fortsatt er spent i Sudan.

Han sier at mye tyder på at dette er et såkalt «palasskupp» som vil si at folk fra det gamle regimet vil ta fra al-Bashir makten.

- Det vil nok ikke folk være fornøyd med. Folk er derfor avvente og spente.

- Stor misnøye

Det har lenge vært politisk uro i Sudan. President Omar al-Bashir har sittet ved makten siden 1989, men folket har over en lengre periode vist misnøye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer