Jemtland-drapet

Snapper, SMS-er til kona og Facebook-innlegg. Slik forsøkte Svein Jemtland å lure alle

- Jeg tenkte «hva faen gjør jeg nå?». Jeg tenkte at jeg må skjule det som har skjedd.

JEMTLAND-SAKEN: Mandag startet rettssaken mot Svein Jemtland, som er tiltalt for å ha drept kona Janne Jemtland. Forsvarerne hans sier han har sett fram til å gi sin frie forklaring. Reporter: Trym Mogen. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Svein Jemtland (47) forteller at han var i sjokk 29. desember i fjor. Han hadde, etter eget utsagn, vært «ganske bedugget» på bygdelagets romjulsfest kvelden før.

Etter at han og kona Janne Jemtland (36) tok en taxi hjem sammen rundt 01.30. Da de kom hjem omkring et kvarter seinere skal de ifølge drapstiltalte Jemtland ha kranglet. Han forteller at kona var «dritforbanna» fordi han noen dager i forveien hadde opprettet en Tinder-profil.

«Skyter av deg andre balla»

Han forklarer også at kona mente «han var en skam». Den tidligere fremmedlegionæren sier i retten i dag at kona tok fram en pistol mens de kranglet på soverommet. Han sier hun pleide å ha pistolen i nattbordsskuffen. Ifølge ham ble det et basketak der begge havnet ned trappa i huset.

Ifølge tiltaltes forklaring skal kona nærmest ha dyttet ham ut av døra, pekt pistolen mot ham og sagt «hvis du ikke går ut, skyter jeg av deg andre balla og».

Det var i dette øyeblikket han selv skal ha forsøkt å avvæpne kona. Ifølge ham tok han tak i håndleddet hennes og forsøkte å dra armen oppover, hvorpå begge skal ha falt. Han sier deretter at pistolen skal ha gått av i fallet, og at skuddet traff kona hans i hodet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer