Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snappet Saddam-topp foran CIA

I ettermiddag ble det bekreftet at Saddams tidligere visepresident, Taha Yassin Ramadan, er pågrepet i Irak. Men pågripelsen stiller ikke USA i et godt lys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pentagon har bekreftet at Ramadan er overlevert til amerikanske styrker i Nord-Irak. Han er en av de få overlevende planleggerne av kuppet i 1968 da Baath-partiet tok makta, og tilhørte Saddams innerste krets

- Ramadan ble pågrepet av PUK i Mosul i går kveld, etter samarbeid mellom politiske partier og innbyggere, sier Adel Murad fra PUK-partiet.

- Vi venter fortsatt på flere detaljer, men han blir overført til Suleymania, sier talsmann Farko Mahmoud i PUK til Reuters. PUK har kontrollert Suleymania-provinsen etter Golfkrigen i 1991.

Ramadan var avbildet på ruter ti i den amerikanske kortstokken over etterlyste irakiske ledere. Men pågripelsen, som kunne vært en fjær i hatten for de amerikanske styrkene, vil heller føre til at amerikansk etterretning må svare på en rekke pinlige spørsmål. Da Uday og Qusay ble drept av amerikanske styrker i Mosul, var det etter tips fra en iraker, og ikke et resultat av amerikanernes egen etterretning.

Når kurderne nå får æren for pågripelsen av Ramadan, vil folk begynne å lure på hvor lite informasjon amerikanerne egentlig har tilgang på.

TATT I MOSUL: Taha Yassin Ramadan.