Snart 30 prosent for Ap

Det nærmer seg det normale tilstander igjen i norsk politikk. På en ny meningsmåling er Arbeiderpartiet tett oppunder 30-streken, med god avstand til Fremskrittspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På desember-målingen som Din Mening/Norsk Statistikk har gjort for Nationen går regjeringspartiet fram hele 4,2 prosentpoeng, til 29,7 prosent. Etter et år med mange nedturer, er partiet tilbake på samme nivå som de avsluttet på i 1999.

Som partileder Carl I. Hagen spådde, har de siste ukenes eksklusjonsbråk i Fremskrittspartiet tæret på oppslutningen. På den samme målingen går partiet tilbake 3,9 prosentpoeng, til 22,2. Dermed blir tendensen fra gårsdagens AC Nielsen-måling bekreftet. Her gikk FrP tilbake med over fem prosentpoeng, til 21,2 prosent. På dagens måling er KrF landets tredje største parti plass, med sine 15,5 prosent. Dette er uendret fra forrige måned. For de andre partiene er det bare små endringer.

Men om det går oppover for Ap, betyr ikke det at folk ønsker Jens Stoltenberg som statsminister. NTB melder at hele 45 prosent ønsker Kjell Magne Bondevik tilbake i statsministerstolen. Jens må nøye seg med 26 prosents oppslutning. 12 prosent ønsker Carl I. Hagen.

Statsministermålingen ble utført i første halvdel av desember av AC Nielsen for A-pressens Oslo-redaksjon (APOR).