Coronaviruset:

Snart 3500 døde i Sverige

- Det er forferdelig trist at så mange dør av sykdommen i Sverige, sier statsepidemiolog Anders Tegnell.

TRIST: Statsepidemiolog Anders Tegnell presenterte de nye talølene om døde av coronasykdommen i Sverige i dag. - Forferdelig trist, sier han. Foto: Jessica Gow / TT / AFP / Scanpix
TRIST: Statsepidemiolog Anders Tegnell presenterte de nye talølene om døde av coronasykdommen i Sverige i dag. - Forferdelig trist, sier han. Foto: Jessica Gow / TT / AFP / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ytterligere 147 personer er bekreftet døde av corona i Sverige, opplyste de svenske helsemyndighetene under dagens pressekonferanse om covid-19.

Totalt har 3460 personer mistet livet av sykdommen i Sverige.

- Vi har nådd nesten 3500 totalt. Det er et tall vi på ingen måte er glade over å se. Det er forferdelig trist at så mange dør av sykdommen i Sverige, sier statsepidemiolog Anders Tegnell.

27 909 personer har fått påvist smitte. 430 kritiskt syke pasienter er innlagt på landets 1013 disponible intensivplasser.

COVID-19: Sveriges coronastrategi har vært gjenstand for hard kritikk blant flere. Den svenske partilederen Ebba Busch har både norsk og svensk statsborgerskap, og er klar i sin dom. Video: Expressen TV. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Ytterligere 1600 pasienter er innlagt på andre sykehus for covid-19.

Tegnell sier under pressekonferansen at de vil gi landets innbyggerne oppdaterte råd om sommerferiereiser mot slutten av måneden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer