Snart blir bygda over dobbelt så stor

100 asylsøkere flytter til Skrolsvik som har 90 innbyggere.

HER SKAL DE BO: Senjehesten er et gammelt nedlagt kystfort, som nå er omgjort til asylmottak med plass til 100 asylsøkere. Foto: ARNA VIKANES SØRHEIM
HER SKAL DE BO: Senjehesten er et gammelt nedlagt kystfort, som nå er omgjort til asylmottak med plass til 100 asylsøkere. Foto: ARNA VIKANES SØRHEIM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKROLSVIK (Dagbladet.no): Speilholka ligger blank utenfor Senjehesten asylmottak i Skrolsvik. Klokka 18.00 har det vært mørkt i flere timer allerede. Vinden er både sterk og kald, og kommer rett inn fra havet. Inne i det gamle kystfortet lyser flere adventstaker i vinduene. Håndverkere jobber på spreng for å få alt ferdig til de første beboerne kommer på fredag.

Folketallet fordoblesSkrolsvik er et lite tettsted i Tranøy kommune på Senja i Troms. Her bor rundt 90 innbyggere.

Fredag denne uka får den vesle bygda 27 nye innbyggere. Om få uker kan folketallet være fordoblet.

Mandag åpnet nemlig det første asylmottaket i kommunen i lokalene til det gamle kystfortet og seinere overnattingsstedet Senjehesten, rundt en kilometer fra bygdesentrum og butikken. Mottaket skal ha 80 faste plasser, og 20 korttidsplasser.

De første asylsøkerne kommer fra transittmottak på Østlandet, og lander på Bardufoss flyplass fredag formiddag. Derfra er det drøyt to timers kjøring til Skrolsvik — gjennom Finnsnes, det største tettstedet i Midt-Troms, sørover på Senja, gjennom Stonglandseidet og ned en øde og isete vei til Senjehesten. Her skal de bo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.