Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været:

Snart blir det finvær igjen. Men bare et par dager...

Meteorologene har en god og en dårlig nyhet.

FINVÆR: Oslo-folket kunne nyte finværet på Tjuvholmen i mai. Onsdag kan de gjøre det igjen, for da blir det sol. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FINVÆR: Oslo-folket kunne nyte finværet på Tjuvholmen i mai. Onsdag kan de gjøre det igjen, for da blir det sol. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Deler av Norge, nærmere bestemt Sør-Norge, har den sista uka måttet finne seg i å nesten regne bort.

Lenger nord har man derimot kunnet nyte sol og godt over 20 grader. Det var faktisk så varmt at en mann fra Narvik ringte til Meteorologisk institutt for å klage på varmen.

Våt mandag

De kommende dagene ser det i alle fall noe bedre ut. En liten stund. Men først etter en ganske våt mandag.

- Mandagen er preget av regn og regnbyger i hele Sør-Norge. Det er utrygt for torden på Østlandet på ettermiddagen. Da kan det også komme noen kraftige byger, sier Mariann Foss, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Mandagen vil bli våt i hele Sør-Norge, og så langt nord som helt sør i Nordland.

Også i Trøndelag og Telemark kan det komme torden.

I de tre nordligste fylkene blir det en fin mandag, med temperaturer opp mot 20 grader.

Regn i helga

Resten av uka, derimot, blir ikke fullt så fin i nord. Fra onsdag blir det lavere temperaturer og perioder med nedbør.

- Da er det slutt på finværet for noen dager, sier Foss.

Hva så med regnleie søringer? Jo da, meteorologen har en gladmelding. Selv om det fremdeles vil være litt regnbyger på tirsdag, betydelig mindre enn mandag, så skal lavtrykket begynne å trekke seg unna.

- Vi får en pause fra regnværet på onsdag og muligens deler av torsdagen også, sier Foss, som raskt heller malurt i solbegeret.

- Det blir lavtrykk igjen til helga.

Lavtrykksaktiviteten vil trolig vedvare hele helga og i starten av neste uke. På de solfylte dagene, onsdag og torsdag, vil temparaturen trolig ligge rundt 20 grader.

SOMMER?: Ikke alle var like fornøyde med snøen som dalte ned i Tromsø 29. mai. Video: Tor Martin Berg Johansen / Kristina Yri /Instagram @ibico / Linnea Nordström / Rita Meyer / Brynmor Evans / Inga Medbø / Instagram @anniichot Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!