Snart blir snus og røyk forbudt i skoletida: - Lærerne kommer til å slite med å få elevene snusfrie

Fra 1. juli blir all tobakk forbudt på norske skoler.

FORBUDT: Det blir totalforbud mot tobakk i skoletida på alle norske skoler fra 1. juli. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FORBUDT: Det blir totalforbud mot tobakk i skoletida på alle norske skoler fra 1. juli. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det blir totalforbud mot tobakk i skoletida på alle norske skoler fra 1. juli. Da risikerer elevene nedsatt ordenskarakter om de sniker opp en snus i leppa eller smugrøyker i friminuttet.

De nye reglene gjelder også når elevene befinner seg utenfor skolens område. Det betyr at skoleveien og turer/ekskursjoner i skolens regi vil omfattes av den nye lovgivningen.

Skolens ansatte og besøkende må bevege seg ut av skolens område for å bruke tobakk, men skolens ledelse kan pålegge ansatte ved skoler å avstå fra tobakksbruk i arbeidstiden, fordi de har er spesielt ansvar som rollemodeller.

Regjeringspartiene Høyre og Frp var i utgangspunktet mot innføringen av tobakksfrie skoler da det ble behandlet i forrige stortingsperiode.

- Vi hadde et annet syn, men forholder oss til at et flertall på Stortinget ønsker dette. Vi ville begrense det til røyk, men nå omfatter det all tobakk, sier helseminister Bent Høie til Dagbladet.

Årsaken til at regjeringspartiene ville begrense det til røyk er at snus ikke skader andre enn den som bruker det selv, forklarer Høie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer