- Snart blir svenskehandelen enda billigere

Den svenske sentralbanken kutter rentenivået, og svenskekronen svekkes. Dermed får nordmenn mer for pengene på svenskehandel, men ekspertene tror det blir enda billigere framover.

BILLIGERE: Snart kan det bli enda billigere å reise over svenskegrensa for å handle. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
BILLIGERE: Snart kan det bli enda billigere å reise over svenskegrensa for å handle. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den svenske sentralbanken tok markedet på sengen torsdag og satte ned styringsrenten fra 0,75 til 0,25 prosent. Den svenske kronen svekket seg umiddelbart mot euro og norske kroner.

På fem måneder har en svakere svensk krone gjort handelen på Nordby rundt 5 prosent billigere. Og enda billigere skal det bli, sier sjefstrateg Erica Blomgren i Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) til Dagens Næringsliv.

- Den svenske kronen har en større nedside enn den norske. Den norske kronen har allerede svekket seg mye og vi venter at den vil styrke seg en del mot svenske kroner utover høsten, sier hun.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer