Snart dollarmillionær på egen hjemmeside

Den britiske studenten Alex Tew (21) hevder han er blitt over 83 prosent dollar millionær på hjemmesida si.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salget av pixler på Tews hjemmeside har tatt av i førjulstida. 21-åringen forteller at han selger 20 000 pixler - datapunkter på en skjerm - per dag til én dollar stykket. Kjøperne får annonseplass på Internett for pengene.

-  Folk ser at det snart ikke er pixler igjen å kjøpe. Dermed handler de, sier Alex.

Alex Tew satte opp hjemmesida The Million Dollar Homepage med nøyaktig én million pixler 26. august i år. Han hadde ett mål. Han skulle bli én million dollar (6,6 millioner kroner) rikere innen han var ferdig med studiene ved universitetet i Nottingham. I de tre og en halv månedene som har gått er han blitt rikere og rikere for hver dag, og det på en enkel idé. Historien om den cola-drikkende datafriken har gått verden rundt.

-  Jeg har alltid vært den typen som liker å tenke ut ideer før jeg sovner - det er min mest produktive tida i døgnet. Så jeg skrev ned; Hvordan kan jeg bli millionær før jeg begynner på universitet? har Alex tidligere fortalt i avisintervju.

Millionoppskrift

Oppskriften var grei, mente Alex. Ideen måtte være enkel å forstå og sette i verk; den måtte vekke medias interesse, og den måtte ha et godt navn. Og så plutselig var ideen der i hodet hans. Mer dramatisk var det ikke, bedyrer 21-åringen. De første tre dagene solgte han 400 pixler for 400 dollar.

Opplegget har satt fantasien i sving hos annonsører kloden rundt. Siden er blitt et fenomen og folk strømmer til. Og annonsørene gnir seg i hendene.

HJEMMESIDEN: «The Million Dollar Homepage».