«Snart er det bare hijab vi er uenige om»

Magnus E. Marsdal med hard kritikk mot venstresida.

MÅ ENDRE STIL:  Magnus Marsdal skrev boka om Frp-koden. Hvis venstresida skal gjenerobre arbeidervelgerne, må de våge å tale høye herrer midt imot - og ikke jobbe for å få toppkarakterer fra borgelige avisers lederskribenter, mener Marsdal. Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet
MÅ ENDRE STIL: Magnus Marsdal skrev boka om Frp-koden. Hvis venstresida skal gjenerobre arbeidervelgerne, må de våge å tale høye herrer midt imot - og ikke jobbe for å få toppkarakterer fra borgelige avisers lederskribenter, mener Marsdal. Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 (Dagbladet.no): Arbeiderpartiet og andre partier på den tradisjonelle venstresiden mister stadig større grep om de såkalte arbeidervelgerne. Ved de to siste valgene, i 2001 og 2005, stemte kun et mindretall av arbeidere på sosialistiske partier, viser ny forskning fra professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Tor Bjørklund.

Forfatter og aktivist Magnus E. Marsdal er ikke overrasket: «Snart er det bare hijab vi er uenige om», sier Marsdal til Dagbladet og utdyper på epost:

«Aps høyrefløy og lederskap legger all sin energi i å viske vekk den klassepolitiske aksen fra norsk partipolitikk. Hva har Jens gitt oss? Helsereform sammen med Høyre. Skattereform sammen med Høyre. Pensjonsreform sammen med Høyre. Ikke rart at folk ikke ser forskjell!», skriver Marsdal i en epost til Dagbladet og fortsetter:

«Eller hva skjedde da Statistisk sentralbyrå i fjor viste at den rikeste prosenten i samfunnet konsentrerer større andel av rikdommen enn på over 60 år? I stedet for å gjøre klassepolitikk av dette, avfeide Aps førstekvinne i Finanskomitéen Marianne Aasen spørsmålet som udramatisk. Aps høyrefløy ivrer for nettopp den avpolitiseringen av klassespørsmål som kan gi Frp fritt fram til målstreken».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer