Snart er Storvik fri fra bekymringene

Sentralbanksjef Kjell Storvik (67) ser fram til mer tid til sin kone, barnebarna og skjønnlitteratur når han går av ved nyttår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bekymringen for norsk økonomi vil følge Storvik som en tung og mørk sky helt til han fra nyttår blir en aktiv pensjonist. Storvik bedyrer at han ikke har faglige prosjekter på gang etter tiden i Norges Bank.

- Alle bånd brytes når det er slutt, sier Storvik.

Barnebarna, hans kone og skjønnlitteratur skal få hans oppmerksomhet når jobben i Norges Bank bare er minner.

- Jeg vil se tilbake på jobben som en fin tid i mitt liv, sier Storvik.

Faresignaler

Han lufter gjerne sin frustrasjon over utviklingen i norsk økonomi, slik det sømmer seg en sentralbanksjef.

- Hvis man ser på behandlingen av revidert nasjonalbudsjett i år, var det vel sterke grunner som talte i favør av et strammere budsjettopplegg enn det som ble resultatet, sier Storvik.

Lenge har Norges Bank spådd en «hard landing» i norsk økonomi om noen år, og tilrådd kraftige innstramminger uten at regjeringen eller Stortinget har sett skriften på veggen. For Storvik, som i dag kunngjorde at han fra 1. januar går over i pensjonistenes rekker, har bekymringen for rause lønnstillegg og presstendenser i norsk økonomi ikke blitt mindre etter behandlingen av revidert nasjonalbudsjett. Tross hans kritikk, understreker Storvik at hans tillit til det politiske systemet ikke er visket ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer