Cruiseskipet Diamond Princess ligger til kai i Yokohama i Japan. Om bord er rundt 3600 personer. Totalt har nå 135 av de om bord fått påvist at de er smittet av coronaviruset.
En av de ansatte på skipet, indiske Binay Kumar Sarkar, frykter at det ikke er lenge igjen før enda flere blir smittet.
- Veldig snart er vi alle smittet, sier Sakar i en video på Facebook, ifølge Washington Post.

Tusenvis virus-isolert i flytende «fengsel»
Han sier at alle frykter hvem som er den neste som skal bli smittet. Videre ber han den indiske regjeringen om å redde de 160 indiske ansatte på skipet.
Ifølge avisa føler de ansatte seg ekstra utsatt, fordi de ikke bor alene på lugarene, men deler med opptil tre andre. De er også de eneste om bord som er i kontakt med både andre ansatte og passasjerer.
På verdensbasis er nå over 1000 personer døde, og 42 000 smittet.
Kritisk til strategien
Flere internasjonale eksperter er nå kritisk til japanske myndigheter sin strategi for å holde viruset i sjakk om bord på skipet.
- Det er nesten som en skytebane for viruset. Det gir ikke mening og er nesten slemt, sier seniorforsker Amesh Adalja ved Johns Hopkins senter for helsesikkerhet til Washington Post.
Både Adalja og sjefen hans, Tom Inglesby, sier til avisa at strategien var fornuftig i starten, for å hindre at smittede fra skipet spredde viruset til folk i Japan.
- Det virker som det er en pågående smitterisiko på skipet, og nå eksponerer man friske folk til folk som har sykdommen. Denne tilnærmingen er ikke lenger effektiv når det kommer til å begrense eller forhindre spredning, sier Inglesby.
Over 1000 døde

«Superspreder» doblet antall smittede
Natt til tirsdag ble det bekreftet at 1016 personer er bekreftet omkommet etter å ha blitt smittet av viruset. I tillegg er over 42 600 personer smittet.
De aller fleste av både de døde og smittede befinner seg i Hubei-provinsen i Kina. Det er i denne byen Wuhan ligger, byen hvor man først oppdaget viruset.
Mandag ankom det et team fra Verdens helseorganisasjon (WHO) i Kina, som skal hjelpe til med håndteringen av viruset.
Før avreise sa WHO-direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus at han fryktet at vi bare har sett «toppen av isfjellet».
