Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snart ferdig med Kristin-etterforskningen

Lørdag er det ett år siden Kristin Juel Johannessen (12) ble drept i Hedrum utenfor Larvik. Politiet sier de nå er i sluttfasen av etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 23 år gammel mann, den såkalte Lågendalsmannen, er siktet for forsettlig drap på den 12 år gamle jenta i Hedrum utenfor Larvik den 5. august i fjor. 23-åringen har hele tiden nektet for at han har noe med drapet å gjøre. Han er ikke varetektsfengslet.

Det gjenstår fortsatt en del etterforskning i saken, blant annet vitneavhør og slektsgransking i forbindelse med et hår som ble funnet på avdøde. Dette hårfunnet er trolig politiets viktigste bevis i saken. Politiet venter dessuten på at psykiatere i slutten av denne måneden skal vurdere 23-åringens sjelsevner og tilregnelighet. Politiinspektør Tove Nissen-Sollie i Larvik kan ikke si hvor lang tid psykiaterne vil bruke på dette arbeidet.

Siktelsen mot mannen bygger blant annet på hårfunn gjort på stedet hvor Kristin ble drept, samt observasjoner av mannen på moped i Lågendalen få kilometer nord for åstedet på Mørk samme kveld drapet skjedde.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media