6,65 MILLIARDER: Det finnes 6,65 milliarder mobilabbonnement i verden, bare noen hundre millioner færre enn antallet mennesker. Illustrasjonsfoto: Colourbox
6,65 MILLIARDER: Det finnes 6,65 milliarder mobilabbonnement i verden, bare noen hundre millioner færre enn antallet mennesker. Illustrasjonsfoto: ColourboxVis mer

Snart flere mobilabonnement enn mennesker

Milliarder av mennesker i verden mangler elektrisitet og rent vann, men nesten alle har snart mobiltelefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Markedsinstituttet Wireless Intelligence spår at antallet mobilabonnement alt neste år vil overstige jordas befolkning.

Ifølge instituttet fins det nå nærmere 6,65 milliarder mobilabonnement i verden, og dette er bare noen hundre millioner færre enn antallet mennesker.

Flest abonnement er det i Asia, som også er den mest folkerike verdensdelen. I Afrika fantes det i slutten av juni 688 millioner mobilabonnement, noe som tilsvarer 64 prosent av befolkningen.

Antallet abonnement i forhold til befolkningen er høyest i Europa, nærmere bestemt 135 prosent. I Asia er forholdet 83 prosent og i Nord-Amerika 106 prosent.

En stor del av mobilabonnementene er forhåndsbetalte. I takt med at smarttelefoner og bredbåndstjenestene blir vanligere, øker også antallet faste abonnementer.

Ved utgangen av juni var det 3,54 milliarder mobilabonnement i Asia. I Europa var det en drøy milliard abonnementer, mens det i Nord-Amerika var 373 millioner.

(NTB)