Snart handler du på Rema-Narvesen

Narvesen-kjeden og dagligvaregruppen Rema blir trolig slått sammen. Narvesen ble suspendert på børsen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen i Reitan-gruppen, som eier Rema, og ledelsen i Narvesen sitter etter det NRK erfarer i møte i kveld for å diskutere en sammenslåing. Planen er å offentliggjøre sammenslåingen i morgen.

Narvesen ble i dag suspendert fra Oslo Børs med begrunnelsen at selskaper er inne i en strategisk vurdering som kan være av stor betydning for selskapet.

- Narvesen regner med å ha en avklaring før børsåpning tirsdag 7. november, og vil da gi ytterligere informasjon, heter det i børsmeldingen.

Store på pølser

Narvesen-konsernet er et av Skandinavias ledende foretak innen detaljhandel, engroshandel og serveringsvirksomhet. Konsernet har 10400 medarbeidere og 1200 salgsledd som betjener cirka 900000 kunder hver dag. Narvesen-konsernet er børsnotert og har en årsomsetning på ca 7,5 mrd. kroner.

Kjedens hovedprodukt er lesestoff. I tillegg føres et bredt utvalg av kioskvarer, og tippespill, billetter og telekort. De satser sterkt på fastfood, blant annet pølser og baguetter. Omsetningsøkningen for denne varegruppen var på over 18 prosent i 1999 sammenlignet med året før.

Narvesen inngår i Detaljhandel Norge, som omfatter kiosk- og servicehandel i Norge, Danmark og Latvia samt parfyme og kosmetikk i Norge og Latvia. Detaljhandel Norge står for 43,0 prosent av Narvesens eksterne omsetning. I alt har forretningsområdet 658 salgsledd og 4 018 medarbeidere. I forretningsområdet inngår Narvesen-kjeden, 7-Eleven i Norge og Danmark, Vita og Esthetique.

Narvesen eier 28,5 prosent av aksjene i Musikk Buen AS som eier Musikk-kjeden Hysj-Hysj. Dette engasjementet inngår i forretningsområdet.

Det finnes omlag 500 Rema-butikker i ti land, og disse har en omsetning på 22 milliarder kroner. I Norge hadde Rema 1000 i fjor 10,6 prosent av dagligvaremarkedet med sine 280 butikker. Rema eies av Reitan-gruppen, hvor Odd Reitan er en sentral aktør.

Kilder: NRK, Narvesens hjemmeside, NTB