Snart homojubel?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gjelder å glede seg over små framskritt når man kan: Det gjør vi når Bispemøtet med knapt flertall vil slette yrkesforbudet for homofile prester. I november avgjør Kirkemøtet det betente stridsspørsmålet.

Lærenemnda og Kirkerådet har allerede anbefalt Kirkemøtet å gå bort fra vedtakene som sier at homofile ikke kan ansettes i vigslede stillinger i kirken. Nå anbefaler også seks mot fem bispestemmer, lokal selvråderett i homospørsmålet.

Enkelte biskoper har for lengst trosset det diskriminerende forbudet og ansatt homofile prester. Kirken beveger seg meget sakte og nølende etter folket. At flertallet av biskopene nekter homofile å inngå ekteskap i kirken, er som forventet. Bare Hamar-biskopen Solveig Fiske og biskop Tor B. Jørgensen i Sør-Hålogaland ønsker å gi homofile par kirkens velsignelse.

Enda mer oppgitt blir vi når biskopene i mindretall understreker at de vil nekte homofile prester jobb uansett hva Kirkemøtet bestemmer i november. Kirken har fortsatt sine biskoper å stri med. Vi er mest imponert over de homofile som holder ut med kirken.

Snart homojubel?