Snart kan du betale med ansiktet ditt

Og du trenger ikke engang posere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvis det finske selskapet Uniqul får det som de vil, er du ikke lenger avhengig av ha med deg lommebok eller bankkort for å shoppe.

Selskapet har nemlig utviklet verdens første ansiktsgjenkjennende betalingssystem, som skal gjøre handleturen din både mer praktisk og raskere enn noen gang.

Alt som trengs er at et kamera fanger opp - og gjenkjenner ansiktet ditt.

Se video øverst i saken!

- Enkelt og raskt For dette må du registrere deg i Uniquls system, som ved hjelp av ansiktsbildet ditt kan identifisere all den nødvendige informasjonen som må til for at betalingen skal gå igjennom.

Teknologien skal være så enkel, at du ikke engang må posere foran kameraet.

- Er du registrert i Uniquls system, vil teknologien jobbe med å fange opp bildet ditt mens du er i butikken, sier Ruslan Pisarenko i Uniqul.

Dermed skal du for lengst ha blitt gjenkjent før du når kassa, og selve betalingsprosessen vil bare ta noen få sekunder.

Lar seg ikke lure av masker Til å begynne med planlegger Uniqul å bruke eget utstyr til det nye systemet, men sier de etter hvert vil se på muligheten til at det også kan fungere med andre, høyoppløselige overvåkingskameraer.

Selskapet lover at kunders kortinformasjon trygt vil lagres i deres system, og sier også at det ikke vil være mulig å lure seg gjennom identifiseringen ved å for eksempel bruke en maske.

- Den ansiktsgjenkjennende teknologien er i stand til å skille en maske fra ekte ansikter, og kan fastslå om bildet viser et levende menneske eller ikke, sier Pisarenko.