Snart kan du brette sammen mobilen når du legger den i lomma

Teknologigigant lover lansering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Smarttelefonen har for lengst blitt en soleklar favoritt på mobilmarkedet.

Men snart kan smarttelefonen bli enda smartere.

Bøyelig og uknuselig For neste år planlegger Samsung å lansere en smarttelefon som både er fleksibel og uknuselig. Denne mobiltelefonen kan bøyes og brettes sammen, og kan derfor få plass nesten overalt.

Den sørkoreanske teknologigiganten skal nå være i sluttinnspurten av utviklingen av disse bøyelige mobilskjermene, skriver Daily Mail.

De nye, fleksible smarttelefonene lages ved bruk av organiske lysdioder (OLED). Disse er tynne og kan settes på fleksibelt materiale, som plast og metallfolie. 

Førstemann med lanseringsdato Men det er ikke bare Samsung som har investert mye tid og penger i utviklingen av de bøyelige mobilskjermene med OLED. Også selskaper, som Sony og LG Display, jobber med å utvikle den nye, banebrytende mobilen.

Derimot er det foreløpig bare Samsung som har dristet seg til å love en lanseringsdato for produktet.

Til Wall Street Journal sier selskapet at de første versjonene av telefonen vil gå på markedet i løpet av første halvår i 2013.

I et hardt konkurrerende mobilmarked, er det liten tvil om at det kan bety mye for Samsung, om de greier å være førstemann til å tilby den nye mobilen.