LANSERER MESSENGER-OPPDATERING: «Hemmelige samtaler» skal beskytte brukerne, slik at en samtale mellom to personer bare kan leses av avsender og mottaker. Foto: Facebook/Presse
LANSERER MESSENGER-OPPDATERING: «Hemmelige samtaler» skal beskytte brukerne, slik at en samtale mellom to personer bare kan leses av avsender og mottaker. Foto: Facebook/PresseVis mer

Snart kan du dele hemmeligheter på Facebook

Lanserer ende-til-ende-kryptering i Messenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det sosiale mediet vil lansere en oppdatering av Messenger som gjør det mulig å chatte kryptert, skriver Facebook på sine nettsider.

Funksjonen som kalles «hemmelige samtaler» skal beskytte brukerne, slik at en samtale mellom to personer bare kan leses av avsender og mottaker, skriver IT-avisen.

Som Snapchat

Med denne funksjonen skal man også kunne bestemme hvor lenge hver melding skal forbli synlig i samtalen før den forsvinner.

Funksjonen er ikke aktivert som standard, men bruker må selv starte en hemmelig samtale.

- Å kunne tilby flere muligheter for folk til å dele ting med hverandre på en sikker måte, er viktig for å gjøre verden mer åpen og sammenkoblet, skriver Facebook sin visedirektør David Marcus på sin Facebook-side.

- Gir kriminelle muligheten til å jobbe i fred

Facebook har tidligere i år lansert lignende krypteringer i deletjenesten WhatsApp, og Google, Apple og andre har tidligere utviklet lignende funksjoner.

Initiativet har blitt kritisert av politikere og myndigheter, som mener at krypteringen gir kriminelle muligheten til å arbeide uforstyrret der myndighetene ikke kan se dem.

Facebook har til nå begynt å teste den nye funksjonen, og vil teste mer utover sommeren.