Arbeidsuka

Snart kan du få firedagers arbeidsuke

Frister det med fri hver fredag?

KORTERE ARBEIDSUKE: Over halvparten av de spurte i en ny forskningsrapport tror at teknologien snart vil gjøre at du får kortere arbeidsuke. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KORTERE ARBEIDSUKE: Over halvparten av de spurte i en ny forskningsrapport tror at teknologien snart vil gjøre at du får kortere arbeidsuke. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en forskningsrapport utarbeidet av Ricoh Europa, tror 57 prosent av de spurte arbeidstakerne at teknologien snart vil gjøre at du kan få firedagers arbeidsuke.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Det høres jo fantastisk ut? Endelig kan du få tid til å rydde i kjelleren, nyte sommerværet uten dårlig samvittighet, eller kanskje ta fatt på en ny hobby.

Mer effektive

De spurte har troa på at en kortere arbeidsuke vil forbedre deres produktivitet og effektivitet.

Produktiviteten tror de økes gjennom blant annet teknologi.

Det var Nettavisen som omtalte denne saken først.

I tillegg til at de ansatte har troa på kortere arbeidsuke, skriver selskapet at det også er en økning i antall selskaper som innfører firedagersuka, eller har sjekket ut muligheten for det.

Prøver ordningen

De opplyser at mange av selskapene som vurderer ordningen har som mål å bedre de ansattes velferd og for å forbedre den langsiktige produktiviteten.

I samme undersøkelse svarer 72 prosent av de spurte at de også ønsker å bidra mer og ha større påvirkningskraft på jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer