Arbeidsuka

Snart kan du få firedagers arbeidsuke

Frister det med fri hver fredag?

KORTERE ARBEIDSUKE: Over halvparten av de spurte i en ny forskningsrapport tror at teknologien snart vil gjøre at du får kortere arbeidsuke. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KORTERE ARBEIDSUKE: Over halvparten av de spurte i en ny forskningsrapport tror at teknologien snart vil gjøre at du får kortere arbeidsuke. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

I en forskningsrapport utarbeidet av Ricoh Europa, tror 57 prosent av de spurte arbeidstakerne at teknologien snart vil gjøre at du kan få firedagers arbeidsuke.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Det høres jo fantastisk ut? Endelig kan du få tid til å rydde i kjelleren, nyte sommerværet uten dårlig samvittighet, eller kanskje ta fatt på en ny hobby.

Mer effektive

De spurte har troa på at en kortere arbeidsuke vil forbedre deres produktivitet og effektivitet.

Produktiviteten tror de økes gjennom blant annet teknologi.

Det var Nettavisen som omtalte denne saken først.

I tillegg til at de ansatte har troa på kortere arbeidsuke, skriver selskapet at det også er en økning i antall selskaper som innfører firedagersuka, eller har sjekket ut muligheten for det.

TETTPAKKET: I det karibiske hav finnes det ei øy som skiller seg ut fra alle andre steder i verden. Video: Great Big Story Great Big Story lager unike minidokumentarer om alt mellom himmel og jord. Lyst til å se mer? Se Dagbladets spilleliste her: https://goo.gl/Q2kvcj Vis mer

Prøver ordningen

De opplyser at mange av selskapene som vurderer ordningen har som mål å bedre de ansattes velferd og for å forbedre den langsiktige produktiviteten.

I samme undersøkelse svarer 72 prosent av de spurte at de også ønsker å bidra mer og ha større påvirkningskraft på jobb.

- Forskningen viser at svaret på produktivitetsutfordringene ikke løses ved å presse arbeidstakerne til å jobbe hardere, eller å jage etter vage ideer om innovasjon, sier David Mills, administrerende direktør i Ricoh Europa i pressemeldingen, og fortsetter:

- En må heller støtte de ansatte i prosessen med å lære nye ferdigheter og utvikle en teknologidrevet effektivitet som vil føre til resultater for produktiviteten, og kanskje føre til kortere arbeidsuke.

Det siste året har flere selskaper prøvd å korte ned arbeidsuka.

Ricoh Europa viser til Planio, en Berlin-basert bedrift som jobber med programvare for prosjektledelse. De innførte firedagersuka for sine ansatte i fjor.

Permanent langhelg

Seinest i juni skrev Dagbladet også om 300 kommunalt ansatte i Odsherred kommune på Sjælland i Danmark som permanent får langhelg.

Tanken er at de ansatte fra september av fortsatt skal jobbe 37 timer i uka, hvor to timer skal være «kompetanseutvikling».

Samtidig innebærer avtalen at de må jobbe en halvtime lenger tre dager i uka, og at den siste arbeidsdagen er på 10 timer.

- Det er et spørsmål om mer fleksibel arbeidstid. Ansatte vil ha mulighet til å jobbe hjemmefra, men det skal også gi en økt tilgjengelighet for borgerne, forklarte kommunaldirektør Steen Madsen den gang.

- Lykkes

I 2018 bestemte også grunnleggeren av Perpetual Guardian i New Zealand, Andrew Barnes, seg for å innføre fire dagers arbeidsuke med full lønn.

Han hadde som mål å «bedre balansen mellom privatliv og arbeidsliv».

Barnes satte i gang en forsøksperiode hvor de 240 ansatte skulle jobbe åtte timer dagen, fire dager i uka, men bli betalt for fem.

OSLO: Ansatte på Rema 1000 på Fredensborg i Oslo, jobber febrilsk med å få unna vannet som følge av det kraftige uværet på Østlandet i ettermiddag. Video: Håvard Rydning / Emilie Rydning Vis mer

Resultatene fra forsøksperioden viste at hele 78 prosent av de ansatte i selskapet føler at de lykkes med å skape balanse mellom arbeidslivet og privatlivet, ifølge The Guardian.

Også landets arbeidsminister, Ian Lees-Galloway, synes resultatet var interessant, og ønsket å oppmuntre andre selskaper til å prøve nye arbeidsmodeller.

Ombestemte seg

Ricoh Europa viser likevel til den britiske organisasjonen for medisinsk forskning, Wellcome Trust, som gjennomførte en studie i fjor for å vurdere om de skulle prøve en firedagers arbeidsuke, men som ikke gjorde det.

I pressemeldingen innrømmer de også at muligheten for å kunne korte ned arbeidsuka er et stykke unna.

Så gjenstår det å se om det blir en lignende ordning hos noen norske bedrifter i nærmeste framtid.