Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snart kan du kjøpe polvarer på nettet

Nå har Vinmonopolet fått lov til å etablere nettsidene sine. Det betyr at du snart kan kjøpe vin, brennevin og øl på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over to år etter at Vinmonopolet ville lansere sine nettsider, har de nå endelig fått lov av Sosial- og helsedepartementet.

Fra nyttår vil du kunne surfe innom nettsidene, kikke igjennom prislistene og bestille det du vil ha på epost. Informasjonen vil være den samme som i de vanlige prislistene

Men bilder av flaskene får du ikke se. Heller ikke saklig informasjon om mat og vin blir det noe av.

Reklameforbud

- Vinmonopolet får ikke lage en reklameside for alkohol. Siden Vinmonopolet er i en monopolsituasjon for salg av sterke varer, må reklameforbudet gjelde i særlig grad, sier avdelingsdirektør Inger Gran i Sosial- og helsedepartementet til NTB.

Fra før har blant annet nettstedet Aperitif lagt ut hele pollista på nettet, sammen med omtale, bilder og vurdering for hver enkelt produkt. At andre nettsteder allerede har vinbilder og prislista tilgjengelig, sammenligner Gran med at avisene har redaksjonell omtale av vinprodukter.

Vinmonopolet ønsket opprinnelig å legge vekt på informasjon om mat og vinkombinasjoner på sine sider, i tillegg til å legge ut Vinbladet og publikasjoner om nye varer og annet som er tilgjengelig i butikkene. Det sier departementet nei til.

Selv om nettsidene og bestillingsordningen naturlig nok vil være tilgjengelig hele døgnet, blir det bare levering i vanlig åpningstid.

Etter jul

I Vinmonopolet er man glad for at departementet nå tillater nettsidene.

- Vi er i et samarbeid med en leverandør for nettsidene, og vil trolig ha alt klart i løpet av høsten. Men for å styre unna en lansering i julestria, kommer sidene først på nyåret, sier informasjonssjef Jan Egil Aase i AS Vinmonopolet.

FAKTA

  og lenker

  • Hele prislista legges ut med mulighet for bestilling via e-post. Det vil være nøktern informasjon om pris, navn, opprinnelse og enkle sensoriske beskrivelser, som det er i den trykte prislista.
  • Sidene vil inneholde informasjon om salgssteder, åpningstider og nyheter.
  • Varene blir distribuert via Posten. I områder med lang avstand til polutsalg, dekkes portoen av Vinmonopolet.

Svenske Systembolaget har hatt nettsider i lang tid.