Snart kan du kjøre Smart

Første november er det premiere i Norge for en av Europas ekte kultbiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mange vil være smarte på kontinentet. Nå er turen kommet til nordmenn. 1. november står de første Smart-modellene i norske bilbutikker. Det er Mercedes- og Peugeot-importøren Bertel O. Steen som skal stå for importen og salget. Og i spissen for satsingen står Kristin Julie Klæboe. Hun sier:

-  Smart-bilene er blitt en trend, en livsstil og en kultur.

Og hun har ordene i behold. For det som startet som en mikrobil for spesielt miljøinteresserte byfolk i Mellom-Europa, er i dag blitt en artig og kostnadssnill småbil som får stadig flere tilhengere.

Smart-serien består i dag av tre modeller: en toseter, en femseter og en roadster.

Du kan også få kabriolet.

Samtlige vil bli å få kjøpt i Norge. ForTwo heter den minste med en prislapp rundt 120 000 kroner. ForFour-modellen, som er litt større og som ventes å bli bestselgeren, starter på 155 000.

Roadsteren, som er en kul liten morsomhet, er ennå ikke prissatt.

Bilene får du både med bensin og diesel - fra 1,1 med 75 hk, 1,3 med 95 hk og 1,5 med 109 hk. To dieselmotorer på 1,5 liter byr på henholdsvis 68 og 95 hk. Småtassene er utstyrt med ESP, ABS-bremser, fire kollisjonsputer, elvinduer, og klima.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.