Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cannabis:

Snart kan du ta master i cannabis

Noen av dem som studerer i Colorado, kan snart studere cannabis framfor å bare røyke det på rommene sine.

CANNABIS: Studentene skal blant annet studere flere av stoffene i cannabisen. Foto: Shutterstock
CANNABIS: Studentene skal blant annet studere flere av stoffene i cannabisen. Foto: Shutterstock Vis mer

«Cannabis, Biologi og Kjemi» har for første gang blitt godkjent som et hovedfag ved Colorado State University-Pueblo. Det skriver Denver Post.

Ifølge universitetet skal man kunne studere faget nå til høsten, og det skal, ifølge rektoren ved universitetet, fokusere på vitenskapen man trenger for å kunne jobbe med cannabis.

- Vi er verken for eller imot cannabis. Det vi fokuserer på er vitenskapen og det å få studentene våre til å fokusere på dette, sier rektor David Lehmpuhl.

Ikke de første

Colorado State University-Pueblo (CSU-Pueblo) er ikke det første universitetet som tilbyr et studieprogram relatert til cannabis. Ifølge Mashable er det blant annet to universitet i Michigan som tilbyr noe liknende, og ett i Washington.

Flere universitet og høyskoler i Canada skal også ha innført liknende program etter at salg av cannabis ble lovlig der i 2018.

Mashable skriver at de studentene som skal ta faget ikke kommer til å jobbe med høye nivåer av THC - som er det stoffet i cannabis som gjør at man blir høy.

Men universitetet sier også at til tross for dette forventer de stor pågang av søkere, fordi det nå blir lovlig å bruke cannabis i flere og flere stater.

Forskningssenter

CSU har også, ifølge Denver Post, planer om å åpne et forskningssenter denne våren, som skal være dedikert til å forske på og studere cannabinoider.

- En av tingene som motiverte oss til å utvikle dette studieprogrammet var at denne industrien har utviklet seg uten noen form for oversikt eller regulering, forteller Lehmpuhl.

Planen er at studentene skal jobbe med de kjemiske sammensetningene, og se på hvor konsentrerte stoffer som bør eksistere i produktene.