TROLIG IKKE DØGNÅPENT LENGER: På grunn av trang økonomi får du trolig ikke lenger oppsøke politiet i Oslo på politivakta om kvelden og natta lenger. Foto:Thomas Skaug / Dagbladet
TROLIG IKKE DØGNÅPENT LENGER: På grunn av trang økonomi får du trolig ikke lenger oppsøke politiet i Oslo på politivakta om kvelden og natta lenger. Foto:Thomas Skaug / DagbladetVis mer

Snart kan du trolig ikke oppsøke politivakta i Oslo om kvelden

Trang økonomi gjør at den døgnbemannede politivakta i Oslo trolig stenges fra klokka 19.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den døgnbemannede politivakta på politihuset på Grønland kommer til å bli stengt på kveldene og om nettene på alle ukedagene, skriver Politiforum.

- Slik det ser ut nå, blir det etter klokka 19 ingen åpne politivakter i hele Oslo. Det er ganske dramatisk. Da er det kun 112-henvendelser som gjelder. Jeg har forståelse for at dette gjøres på grunn av økonomien, men av hensyn til publikum er det ikke bra, sier Kristin Aga, leder for Oslo politiforening.

Haga sier riktignok at arbeidsgiveren gjør det de etterspør ved å være tydelige på hva man ikke kan prioritere. Det positive er at beslutningen kan bidra til flere politifolk på gata, sier hun.

- Men vi er bekymret, understreker Aga.

(NTB)