Snart kan skjenkestedene i hele landet bli tvunget til å stenge tidlig

Onsdag tar Arbeiderpartiet stilling til skjenketider og ruspolitikk.

STENGTE KRANER?: Arbeiderpartiets storingsgruppe vil onsdag diskutere ruspolitikk, deriblant skjenketider. Foto: AP
STENGTE KRANER?: Arbeiderpartiets storingsgruppe vil onsdag diskutere ruspolitikk, deriblant skjenketider. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag tar Arbeiderpartiets stortingsgruppe stilling til spørsmålet vedrørende maksimal skjenketid over hele landet. Det kan ende med at alle utsteder i landet må stenge tappekranen senest klokken 02.00, noe ikke alle er like begeistret for.

- Vi mener at et av hovedargumentene for bevaring av maksimal nasjonal skjenketid klokken 03.00 er at lokaldemokratiet må få fungere, og at den enkelte kommune er de nærmeste til å beslutte skjenketider, sier direktør i NHO reiseliv, Kristin Gyldenskog, til Dagbladet.

Gyldenskog mener serveringsbransjen er en viktig del av reiselivet, og engasjerer seg derfor i saken.

- Det som fungerer godt ett sted i Norge, fungerer ikke nødvendigvis like godt andre steder. Derfor vil en nasjonal bestemmelse om maks skjenketid til klokken 02.00 være uheldig, sier Gyldenskog.

Motstridende rapporter Politiet har flere ganger påstått at det er en klar sammenheng mellom skjenketider og antall voldsepisoder. Politimesteren i Vestfold, Marie Benedicte Bjørnland, har tidligere vist til en undersøkelse gjort av Statens institutt for rusmiddelforskning, som viser at volden øker 17 prosent i gjennomsnitt dersom utestedene stenger 03.00 i stedet for 02.00.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer