Snart kommer våren tilbake

Men mer varierende vær i vente den kommende uka.

KALD APRIL: April har vært kald så langt, men mai ser ut til å bli varmere enn normalt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KALD APRIL: April har vært kald så langt, men mai ser ut til å bli varmere enn normalt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Mars hadde jo noen rekordvarme dager, og det kan se ut til at april flere steder bli kaldere enn det mars var. Dette er jo akkurat i den perioden lengden på dagen øker mest, så det er nok ikke helt normalt. Det vil alltid være litt sprikende prognoser, men temperaturene i mai ser ut til å bli ganske nærme, faktisk litt over normalen, sier Stig Arild Fagerli, vakthavende meterolog ved Storm Geo.

Ifølge sesongvarselet som Meteorologisk institutt har utarbeidet for mai-juli vil temperaturen for Troms og Finnmark ligge én grad over normalen. For resten av landet vil temperaturen ligge en halv grad over.

I uke 17 vil temperaturen ligge én grad over normalen. I Nord-Norge vil det bli litt mindre nedbør enn normalt, mens det i Sør- og Øst-Norge blir litt mer nedbør enn normen. Midt- og Vest-Norge får normal nedbør. Også i uke 18 vil temperaturen ligge én grad over normalen. Men denne uka vil nedbøren ligge på det som er normalt i hele landet. I uke 19 og 20 ligger både temperatur og nedbør på det normale.

Varierende vær i vente - På Sør- og Østlandet vil vi få ganske så ustabilt vær, og mange steder vil det nok komme litt nedbør hver dag fremover. Mengden regn varierer noe, og det vil heldigvis komme perioder med sol imellom, sier Øyvind Johnsen, vakthavende meterolog ved Meterologisk Institutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer